1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Çatışmalar Musul'un Kapısında
Çatışmalar Musul'un Kapısında

Çatışmalar Musul'un Kapısında

Irak'ta iki haftadır devam eden Musul operasyonu kentin merkezine ulaştı. Musul'un kenar mahallesi olan Gökçeli bölgesinde Irak güvenlik güçleri ile IŞİD arasında çatışmalar gerçekleşiyor.

01 Kasım 2016 Salı 18:09A+A-

Irak güvenlik kaynakları, Musul kentinin kenar mahallesi olan Gökçeli bölgesinde Irak güvenlik güçleri ile IŞİD arasında çatışmaların yaşandığını teyit etti. Tümgeneral Ahmed Azizi, "Irak ordusuna bağlı terörle mücadele timleri, Gökçeli mahallesini iki saatlik kuşatmanın ardından büyük oranda kontrolü aldı." dedi. Irak devlet televizyonu, bölgede bulunan Irak Medya Ağı binasının Irak ordusunun eline geçtiğini ve binaya Irak bayrağı çekildiğini duyurdu.

Bölgede IŞİD'nin yerleştirdiği bir mayının patlaması sonucu en az 20 Irak askeri öldü, onlarcası da yaralandı.

Güvenlik güçleri ile IŞİD arasında çatışmaların bazı bölgelerde yer yer devam ettiğini belirten Azizi, "Bölgede çıkan çatışmalarda şu ana kadar 34 militan öldürüldü. Hayatını kaybedenlerin çoğu keskin nişancıydı." diye konuştu.

Musul kent merkezinden 1 kilometre mesafede ve kentin doğu girişinde bulunan Gökçeli mahallesinin IŞİD’den tamamen kurtarılması halinde, Irak ordusu iki buçuk yıllık aradan sonra ilk kez kente girmiş olacak.Erbil ile Bağdat arasında yapılan anlaşma gereği, söz konusu güvenlik güçlerine Peşmerge eşlik etmedi.

Irak Başbakanı Haydar İbadi, 17 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada IŞİD’in 10 Haziran 2014'ten bu yana elinde tuttuğu Musul'un geri alınması için operasyonun başladığını duyurmuştu.

Pazartesi günü Reuters haber ajansına bilgi veren bir Iraklı yetkili, Irak güvenlik güçlerinin Musul'un doğusundaki Karâma bölgesine girdiğini öne sürmüştü.

IŞİD'in propagandasını yapan Âmak haber ajansı ise aynı mahallede çekildiğini iddia ettiği bir video yayınlayarak bu iddiayı reddetti.

Kaynak: AA ve Al Jazeera

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT