1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Çatışmalar Cumhurbaşkanı Konutuna Yaklaştı
Çatışmalar Cumhurbaşkanı Konutuna Yaklaştı

Çatışmalar Cumhurbaşkanı Konutuna Yaklaştı

Yemen'in başkenti Sana'da Cumhurbaşkanı Hadi'nin evinin yakınlarındaki ordu birlikleri ile Husi Ensarullah Hareketi militanları arasındaki çatışmalar sürüyor.

19 Eylül 2014 Cuma 16:22A+A-

Yemen'in başkenti Sana'da ordu birlikleri ve Husi Ensarullah Hareketi militanları arasında çatışmaların yeniden başladığı bildirildi.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, iki taraf arasında yeniden başlayan çatışmalar Es-Sittin Caddesi'nde bulunan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin konutuna birkaç kilometre mesafede yoğunlaştı.

Yemen devlet televizyonu binasından AA muhabirine konuşan kaynaklar da binanın Husi militanlar tarafından hedef alındığını ve farklı silahlarla saldırıların devam ettiğini aktardı. Televizyon çalışanlarının dünden bu yana, devam eden çatışmalar sebebiyle binadan çıkamadıkları kaydedildi.

Öte yandan, çatışmalar sebebiyle kesintiye uğrayan internet ve cep telefonlarında iletişimin yeniden sağlandığı belirtildi.

Emniyet kaynakları cep telefonu ve internet hizmetinin güvenlik gerekçesiyle kullanım dışı bırakıldığını açıkladı.

Başkent Sana'da  iki taraf arasında dün geceden bu yana yaşanan kanlı çatışmalar yüzünden onlarca kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT