1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Çatalca İHL'de "Savaşın Çocukları" Belgeseli Gösterildi
Çatalca İHL'de "Savaşın Çocukları" Belgeseli Gösterildi

Çatalca İHL'de "Savaşın Çocukları" Belgeseli Gösterildi

Belgesel yönetmeni Tülay Gökçimen, Çatalca Anadolu İmam Hatip Liseli öğrencilerle biraraya geldi.

26 Mayıs 2015 Salı 01:32A+A-

Çatalca Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen programda yönetmen Tülay Gökçimen'in çektiği son belgesel olan "Savaşın Çocukları" adlı belgesel öğrencilerin ve misafirlerin izlenisine sunuldu. Belgesel gösterimi süresince hayli duygulu anların yaşandığı görülen salonda Suriyeli çocukların yaşadığı acılara ortak olunurken, bütün bunlarla birlikte Rabbimize olan bağlılıkları ve teslimiyetlerinin örnek alınacak niteliklerle dolu olduğu müşahede edildi.

Belgesel gösteriminin ardından geçilen söyleşi bölümünde yönetmen Tülay Gökçimen, ziyaret ettiği müslüman ülkelerde ve özellikle Suriye özelinde karşılaştıklarını, tanık olduklarını anlattı. Bu minvalde Suriye direnişinin 5. yılına girdiğinden ve onurlu mücadelenin sürdüğünden bahsederken; ülkemize göç etmek durumunda kalan kardeşlerimizle ilgili neler yapmamız gerektiğine dair önerilerde bulundu, sorumluluklarımızı anlattı.

Daha geniş perspektiften İslam coğrafyasının durumunu da ele alan yönetmen, neredeyse her müslüman ülkenin karşı karşıya kaldığı bir sıkıntının, zorluğun varlığından bahsetti. Bu duruma örnek olarak da müslüman ülkelerden Arakan'ı, Bangladeş'i, Mısır'ı, Filistin'i gösterdi. Her yerde ayrı ayrı imtihana tabi olduğumuzdan ve bu imtihanlardan başarıyla çıkmamız için hem kavli hem de fiili duada bulunmamız gerektiğinden bahsetti.

Öğrencilerin sorularıyla ve katkılarıyla devam eden programda söz alan öğrencilerden birinin Suriyeli kardeşlerimizle var olan bir ekmeğini dahi paylaşmaya hazır olduğunu ifade etmesi salonda duygulu ve coşkulu anların yaşanmasına neden oldu.

Yine söz alan başka bir öğrenci ise Suriyeli kardeşlerimize yönelik toplumun bazı kesimlerinde ve bireylerinde bulunan hoş olmayan ifade ve tutumlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirirken bunlara karşı nasıl tavır almamız ve müslümanca bir duruşumuzun olması gerektiğinden bahsetti.

Çocuklar üzerinden Suriye imtihanımızı daha yakından tanıma ve anlama fırsatı sunan belgesel ve program, hassasiyetlerimizi artırmada sunduğu katkıyla birlikte sona erdi.

catalca-20150526-01.jpg

catalca-20150526-02.jpg

catalca-20150526-03.jpg

HABERE YORUM KAT