1. HABERLER

  2. İSLAM DÜŞÜNCESİ

  3. Çarpık Başörtüsü ve Tesettür Anlayış ve Uygulamaları
Çarpık Başörtüsü ve Tesettür Anlayış ve Uygulamaları

Çarpık Başörtüsü ve Tesettür Anlayış ve Uygulamaları

Toplumumuzun örtünme ve başörtüsünün niçin ve nasıl olması gerektiği konusunda ciddi bir anlayış bozukluğu – çarpık anlayışlar söz konusu.

14 Kasım 2014 Cuma 23:26A+A-

Mustafa Siel / Haksöz Haber

Toplumumuzdaki Örtüsüzlük ve Yozlaşmış Örtünmenin Temel Sebebi Bilinçsizliktir

Toplumumuzun örtünme ve başörtüsünün niçin ve nasıl olması gerektiği konusunda ciddi bir anlayış bozukluğu – çarpık anlayışlar söz konusu. Hatta bundan da önce, niçin yaratıldığı ve dinin temel gayesi hakkında bir bilgisizlik ve bilinç karışıklığı söz konusu.

Bu bilinçsizlik ve anlayış bozukluğu nedeniyle başörtüsü ve tesettürüne yeterince önem vermiyor, yeterince sahip çıkmıyor. Sadece halkın geneli bazında değil, tesettürü ciddi bir kulluk görevi olarak gören kadınlarımızın bir kısmında da bu anlayış bozukluğunun – çarpık kulluk, başörtüsü ve örtünmenin izlerini görüyoruz maalesef.

Yaş Yetmiş, İş Bitmiş. Örtünsen Ne Yazar, Örtünmesen Ne Yazar

Aynı çarpık anlayışları hayatın her anında görmüyor muyuz zaten. Mesele normalde tesettür ve başörtünün esas lazım olduğu gençlik ve orta yaşlarda açık saçık olanların, tesettür ve başörtüsünün o kadarda önemli olmadığı ihtiyarlıkta örtünmesini neyle izah edebiliriz?

25.Furkan Suresi 43 ile 45.Casiye Suresi 23. ayetlerde ifade edildiği üzere, hakka değil nefsinin hakka aykırı çirkin arzularına uymak suretiyle hevasını ilah edinerek hayatını yaşamış! erkeklerden önemli bir kısmının pili bittikten sonra hacca gidip, sonra hayatlarının geri kalanını cami köşelerinde pinekleyerek geçirmelerindeki garabet gibi; hevasını ilah edinerek yaşayan ve hevasının en kuvvetli olduğu alan olan cinsellik alanında, cinsel cazibesinin en güçlü olduğu dönemlerinde örtüsüz olmak bir yana iyice süslenip püslenerek (teberrüc)  bunları fütursuzca pazarlayan bazı kadınların, cinsel cazibelerini kaybettikten sonra başlarını (ve üstlerini) örtmeleri ne anlam ifade eder?

7.Araf 26. ayette tesettürün kişilik kazandırma ve cinsel cazibeyi gizleme olarak iki temel fonksiyonu olduğu açıklanmıştır. Elbette gençlik çağında tesettüre riayet edenlerin ihtiyarlık çağında da başörtüsü ve tesettürü güzeldir. Lakin başörtüsü ve tesettür asıl gençlik ve orta yaşlarda elzem ve güzeldir.

İhtiyar kadınlara tesettür ve başörtüsü saygınlık ve kişilik kazandırırken, genç ve orta yaşlı kadınları saygınlık ve kişiliğin yanında; asıl fonksiyonu olarak, Allah korkusu olmayan erkeklerin yanlış bakışlarından koruduğu gibi, Allah korkusu olan erkekleri de yanlış bakışlardan korumaktadır ki, tesettür bu anlamda muttaki mümin erkek ve kadınlar için takva örtüsü olmaktadır.

Yazının Devamı >>>