1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Çapsız Çarpıtma: Afganistan Sınırımıza Taşındı!
Çapsız Çarpıtma: Afganistan Sınırımıza Taşındı!

Çapsız Çarpıtma: Afganistan Sınırımıza Taşındı!

Melih Altınok ve Murat Çiçek, bazı köşe yazarlarının 'Afganistan sınırımıza taşındı' ezberini ironik ve sert şekilde eleştirdi

12 Haziran 2014 Perşembe 16:41A+A-

IŞİD'in konsolosluk baskınının Türkiye medyasındaki yansımalarının tartışıldığı Günün Manşeti programında Melih Altınok ve Murat Çiçek, bazı köşe yazarlarının 'Afganistan sınırımıza taşındı' ezberini sert şekilde eleştirdi. Programda güldüren diyaloglar da gerçekleşti.

Programdan satır başları şöyle:

BUNLAR ÇAPSIZ OLDUKLARI İÇİN...

Melih Altınok: Bunlar oyun oynuyorlar. Gerçekleri bilerek çarpıtıyorlar. Ciddi bir propaganda savaşı var. Mesela Aydınlık Gazetesi… "AKP silahıyla 80 Türk rehin" manşetini atmışlar. Şimdi bunun Ahmet Hakan'ın yazısından hiçbir farkı yok. Bunlar çapsız oldukları için, hiçbir şeyin kaygısını gütmedikleri için dangır dangır yalan söylüyor bu gazeteler. Ahmet Hakan daha usturuplu yazmaya çalışıyor ama gelip dayandığı nokta bu.

MÜJDE 'IŞİD'İMİZ OLDU' DİYORLAR

Melih Altınok: Mesela yine onun simetrisinde yer alan Milliyet Gazetesinden Mehmet Tezkan.. O da 'IŞİD'imiz oldu' başlıklı yazısında diyor ki, "Afganistan sınırımıza taşındı diyebiliriz (Bu arada bu yazıyı herhalde tüm gazetelere faksla geçmişler.. Hepsi aynı cümleyi kullanıyor) Esat gitsin de ne olursa olsun politikası izleyen Ankara'nın mezhepçi politikaları buna yol açtı" Bu söylediğiniz şeyi politik örneklerle de desteklemelisiniz. 'Bu oldu ki AK Parti de bunu yaptı' gibi... Mezheple ilgili politikalarından dolayı bunların olduğunu söylüyorsunuz ama bu sadece sizin İslamofobik duruşunuzdan kaynaklanan bir tespit. Aynısını Eyüp Can, Radikal'de söylemiş: "Afganistan yanı başımızda. 'Şu anda teorik tartışmaya girme. Suriye'de pandoranın kutusunu açarak başımıza ne belalar açtığımızı sorgulama zamanı değil' diyenlere katılmıyorum çünkü bunun sorumluluğu AK Parti'dedir" 

Murat Çiçek: Suriye'de pandoranın kutusunu biz mi açmışız?

Melih Altınok: Tabi ki! Bilmiyor muydun? 150 bin insanı kim öldürdü? 

Murat Çiçek: Arap Baharını da biz başlattık yani? 

Melih Altınok: Herhalde.. 150 bin Suriyeli insanı öldüren, milyonlarcasını göçe zorlayan kimdi?

Murat Çiçek: Dolayısıyla Tunus'taki ilk isyan ateşini yakan kişiyi de biz yaktırdık?

Melih Altınok: AK Parti Bağcılar teşkilatına üyeydi o arkadaş da.. 

DAVUTOĞLU'NA KARŞI ÇIKMA GEREKÇELERİ BU...

Melih Altınok: Buna bir de hakikaten aksiyon muamelesi çekerek giriyor. 'Ortadoğu bataklığı' denilen bir şey var ya bu terminoloji çok kullanılıyor. Bir kere oranın adı Ortadoğu değil. Ön Asya da değil, bunlar emperyalistlerin verdiği isimler. İkincisi, 'bataklık' dedikleri o yerde onlara göre 'Pis Araplar' yaşıyor. Elleriyle yemek yiyen, elleriyle devrim yapan, bizim bulaşmamamız gereken, Atatürkümüzün(!) 'Yurtta sulh Cihanda sulh' politikası gereği (O da şu demek.. Pis Araplar ne yaparsa yapsın biz kendi içimizde takılalım) biz karışmayalım dediler. Davutoğlu'na karışma gerekçeleri bu. "Pis Araplarla niye uğraşıyoruz, pis Musul'da niye uğraşıyoruz, pis Irak'ta vs... Al işte girdik bataklığa sonu da bu" diyorlar. Yahu arkadaş orada da on binlerce, yüz binlerce Türkiye vatandaşı var, Kürt vatandaşlar var. Hepsi bizim soydaşımız.

HEPİNİZ İSLAMOFOBİKSİNİZ!

Melih Altınok: Biz küresel bir güç olmaya çalışan bir ülkeyiz, binlerce kilometre sınırımız var. Burda biz tabi ki tedbir alacağız. Tabi ki var olacağız. Amerika'nın dünyanın en kritik noktalarında konsoloslukları var, orduları var  ama İran'da Amerika konsolosluğu işgal edilmişti. Siz komşuluk faaliyetlerimizin olduğu bir yerde konsolosluk açmamamız gerektiğini mi söylüyorsunuz? Ama bunların altında yatan temel sebep belli. Hepiniz İslamofobiksiniz!

***

NE YAZDILAR?

Mehmet Tezkan (Milliyet)

IŞİD dedikleri El Kaide’den kopan örgüt.. Açık adı; Irak Şam İslam Devleti..
Musul’u ele geçirdiler, konsolosluğumuzu işgal ettiler.. Başkonsolosumuz dahil konsolosluk görevlilerini rehin aldılar..
(Ankara’nın bu durumu görememesi, önlem almaması, konsolosluğumuzu boşatmaması başlı başına fiyasko..)
Komşumuz oldular..
Afganistan sınırımıza taşındı da diyebiliriz..
Aslında hep komşumuzdular.. Sadece Irak tarafında değil, Suriye’de de komşumuzlar.. Suriye’ye gelmelerinde, yerleşmelerinde, güçlenmelerinde kendilerine toprak yaratmalarında Ankara’nın da payı var...

Eyüp Can (Radikal)

Afganistan yanı başımızda!

Türkiye'nin müdahalesi Irak yönetimi ve Irak Kürdistan yönetimi ile koordineli olmak zorunda.
Acı ama gerçek: Korkulan oldu!
IŞİD artık her anlamda Türkiye'nin güney komşusu!
"Türkiye'nin güneyinde Afganistan yaratıyoruz" uyarısı yapanlar maalesef haklı çıktı.
Irak Şam İslam Devleti örgütü Suriye'de bazı bölgelerden sonra Irak'ın ikinci büyük şehri Musul'u ele geçirdi.
Aslında her şey göz göre göre geldi...

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum