1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Can Dündar ile Erdem Gül Tahliye Oldu
Can Dündar ile Erdem Gül Tahliye Oldu

Can Dündar ile Erdem Gül Tahliye Oldu

AYM haklarında “ihlal” kararı verdiği ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tahliyelerine hükmedilen gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül, Silivri Ceza İnfaz Kurumu’ndan tahliye oldu.

26 Şubat 2016 Cuma 07:16A+A-

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) haklarında “ihlal” kararı verdiği ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tahliyelerine hükmedilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Silivri Ceza İnfaz Kurumu’ndan tahliye oldu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye kararını Silivri Ceza İnfaz Kurumu'na UYAP üzerinden yolladı.

İşlemlerinin ardından Dündar ve Gül, beyaz minibüsle cezaevinden çıktı.

Dündar ve Gül'ü, yaklaşık 9 saattir cezaevi önünde bekleyen eşleri Dilek Dündar, Aslı Işık Gül, çocukları, Dündar'ın annesi Öznur Dündar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, şarkıcı ve yazar Zülfü Livaneli, gazeteci yazar Nebil Özgentürk, akrabaları, meslektaşları ve arkadaşları karşıladı.

AYM, Can Dündar ile Erdem Gül'ün, “kişi hürriyeti ve güvenliği”, “düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti” ve “basın hürriyeti” haklarının ihlal edildiğine ilişkin dün akşam karar vermiş, kararın ardından Dündar ile Gül'ün avukatları da yargılamayı yapacak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahliye talebinde bulunmuştu.

AYM'nin “ihlal” kararının ardından avukatların yaptığı tahliye taleplerini değerlendiren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyesine, AYM kararlarının “bağlayıcı” olduğu gerekçesiyle hükmetmişti.

Mahkeme, Dündar ve Gül'le ilgili yurt dışına çıkış yasağından oluşan adlî kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum