1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cami Gölgesinde Pavyon Eğlencesi
Cami Gölgesinde Pavyon Eğlencesi

Cami Gölgesinde Pavyon Eğlencesi

Beyazıt Meydanı'nda Ramazan ayı için kurulan sahnede namaz kılanları rahatsız edecek şekilde müzik yapılıyor. Şikayet edenler ise tehdit ediliyor.

28 Temmuz 2012 Cumartesi 23:25A+A-

Haksöz Haber

Ramazan ayı için Beyazıt Meydanı'nda İstanbul Kültür AŞ tarafından kurulan sahnede 'Ramazan Etkinlikleri' adı altında namaz kılanları rahatsız edecek icraatlara imza atılıyor. Tasavvuf, halk, sanat müziği gibi türlerin işlendiği sahnede her gece iftardan önce başlayan program teravih namazı sonrasına kadar uzuyor. Namaz kılanların şikayet ettiği durum karşısında ise muhattab bulunamıyor.

"Beyoğlunda Gezersin Gözlerini Süzersin"

Ramazan ayının ilk gününden beri süren eğlencelerde çeşitli müzik türlerinin çalındığı sahnede sadece cemaatle namaz kılınan vakitlerde programa ara veriliyor. Fakat bunun dışında cami içerisinde namaz kılınmıyormuşçasına yüksek bir sesle müzik yapılmaya devam ediliyor. Özellikle 28 Temmuz Cumartesi akşamı 'Türk Sanat Müziği' adı altında okunan şarkılarla program Ramazan ayının tüm dokusundan sıyrılarak taverna havasına döndü. Bu esnada akşam namazını kılmakta olan müslümanlar ise durumdan bir hayli şikayetçi oldu.

"Şikayet Edersen Tutuklanırsın"

Namaz kılarken yüksek ses sebebiyle rahatsız olanlar sahne kenarına gelip şikayetçi olmak isteyince önce güvenlik görevlilerin sonra zabıtanın müdahalesine maruz kaldılar. Güvenlik güçlerinin program sorumlusunun olmadığını söyleyince çıkan tartışmada olaya müdahale eden zabıta ekipleri olayı çözmek yerine şikayetçileri tehdit etmeyi tercih ettiler. Bölgede bulunan ve kendisini zabıta amiri olarak lanse eden bir görevli şikayetçi olan vatandaşlardan birini önce bağırarak sindirmeye çalıştı. İstediği karşılığı bulamayan görevli bu sefer şikayetçiyi tutuklamakla tehdit etti. Yaşanan bu olay üzerine çevreden insanlar ve özel güvenlik görevlileri araya girerek durumu sakinleştirmeye çalıştı.

Ramazan Ayı Festival Havasında Geçmeyecekti

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Ramazan ayı ile ilgili açıklamaları bu tip organizasyonlar konusunda toplumu uyarırken, İstanbul Kültür AŞ'nin ortaya çıkardığı bu uygulamalara ses çıkaran olmadı. Ramazan ayında Beyazıt Camii'nin gölgesinde pavyon müziğiyle fasıl yapan müzik grubu üyelerinin dahi şikayetçi olan insanlara beğenmiyorsanız gidin buradan şeklinde çıkışları ile durumun geldiği nokta gözler önüne serilirken yetkililerin bunu görmezden gelmeleri Ramazan ayının değiştirildiğinin en açık göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Beyaz Masa'ya şikayette bulunmak için tıklayın!

Beyaz Masa Telefon: 153

Rahatsızlığa sebep veren müziği yapan grup:

1343135308-re-1-1.png

HABERE YORUM KAT

3 Yorum