1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Çaldıran Zihniyeti’ mi? Ya, Sizinki ‘Ne Zihniyeti’, Mîrim?
‘Çaldıran Zihniyeti’ mi? Ya, Sizinki ‘Ne Zihniyeti’, Mîrim?

‘Çaldıran Zihniyeti’ mi? Ya, Sizinki ‘Ne Zihniyeti’, Mîrim?

Erdoğan’ı, ‘Çaldıran zihniyetli’ olarak niteleyenler ve 1514’lerdeki Yavuz Selim’e gönderme yapanlar, kendi taraflarını da Şah İsmail konumuna yerleştirip, tam da emperyalistlerin istediği-beklediği bir ‘mezheb savaşı’nın tam ortasına oturtmuş olmuyor mu?

24 Ekim 2016 Pazartesi 21:27A+A-

Selahaddin E. Çakırgil’in yorumu:

Musul’un DEAŞ örgütünün elinden kurtarılması konusu sadece bir Musul’la sınırlı olmayıp dünya siyasetinin en hassas mes’elelerinden birisi halinde..

Ancak, açıktır ki, mes’eleye sadece hamâsî nutuklarla yaklaşılamaz. Elbette o da, ilgili devletlerin toplumlarının hazırlanması açısından gerekli görülebilir, siyesetçilerce.. Ama, bu buhranının bir ateş topuna dönüşmesi ve dokunanı yakma ihtimali de gözden uzak tutulmamalıdır.

100 yıl öncelerde, Osmanlı’yı yöneten İttihadçı’lar da tecrübesiz olsalar bile, o dönemin son zaman dilimlerinde kaybedilmiş 500 yıllık nice vatan topraklarının kurtarılması ihtimaliyle ve kaçınılmaz olan bir dünya savaşının içine iradesizce sürüklenilmesindense, kendi iradeleriyle girmenin daha münasib olacağı düşüncesiyle girmişlerdi.

Yazının Devamı >>>