1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çağatay Kılıç'a Kabine'de Tekrar Yer Verilecek mi?
Çağatay Kılıç'a Kabine'de Tekrar Yer Verilecek mi?

Çağatay Kılıç'a Kabine'de Tekrar Yer Verilecek mi?

Siyonist İsrail'in bir futbol maçı vesilesiyle Türkiye'ye gelmesini protesto eden gençler ne yazık ki bizzat Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla gözaltına alındılar.

23 Kasım 2015 Pazartesi 22:54A+A-

HAKSÖZ HABER

Filistin'deki işgal ve katliamlarını sistematik olarak tırmandıran İsrail'in bir futbol maçı vesilesiyle Türkiye'ye gelmesini protesto eden gençler ne yazık ki bizzat Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla gözaltına alındılar.

Irkçı ve ayrımcı yapısı, işgalci ve katliamcı siyasetleri sebebiyle dünyanın hemen her bölgesinde protesto edilen İsrail'in Türkiye'de protesto edilememesi, üstelik bu engeli bizzat AK Parti Hükümetlerinde yer alan bir Bakan'ın yapmış olması son derece manidar. 

Saldırı yok, şiddet yok, şantaj yok. "Katil İsrail Türkiye'den Defol!" sloganları var. Filistin bayrağı açan Filistin direnişine sembol ve sloganlarla destek veren gençlere yönelik Bakan Kılıç'ın öfkelenmesini ve polise dönerek "alın bunları alın!" talimatı vermesinin hiç bir izahı yok. Ne hukuken ne de ahlaken Bakan Kılıç'ın gözaltı talimatını meşrulaştıracak bir zemin var.

Kaldı ki Türkiye hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem de Başbakan'ın ortaya koyduğu siyasetle İsrail'in cinayet, katliam, işkence, ambargo siyasetlerine açıktan tavır almış bir ülkedir. AB ve ABD'den gelen baskılara direnerek İsrail'le ilişkilerini en alt düzeyde tutmakta ısrar eden AK Parti Hükümeti'nin bir bakanı nasıl olur da İsrail'i protesto edenlerden rahatsız olur, Filistin direnişine sahip çıkanları gözaltına aldırır?

Gözlerin yeni kurulacak Hükümet'te olduğu bir vasatta Başbakan Davutoğlu'nun bakanlar listesine özellikle bu gayrı meşru ve gayrı ahlaki gözaltı talimatı sonrasında Akif Çağatay Kılıç'ı almayacağı yönündeki kanaatler ağırlık kazanıyor.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum