1. HABERLER

  2. HABER

  3. Caferi Lider Esed'in Katliamını Savundu
Caferi Lider Esedin Katliamını Savundu

Caferi Lider Esed'in Katliamını Savundu

Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, Suriye’de her gün onlarca insanı katleden Esad yönetimine destek açıklaması yaptı.

08 Mart 2012 Perşembe 14:29A+A-

Zeynebiye Camiinde verdiği hutbede Suriyeli muhalifleri “terörist gruplar” olarak niteleyen Selahattin Özgündüz, Baas zülmüne başkaldıran halkı “Amerika ve İsrail” yanlısı olmakla suçladı.

Kadın, çocuk, yaşlı demeden aylardır katliam yapan ve “Bizler laik Arap Milliyetçileri olarak radikal İslamcılara karşı savaşıyoruz” diyen Esad’a hutbeden verilen bu destek büyük tepki topladı.

Suriye’de rejim karşıtı gösteriler 11’inci ayını geride bırakırken, Esad güçleri sivil halka yönelik katliamlarını artırarak sürdürüyor. Uluslararası kamuoyun pasif tutumundan ve İran, Rusya ve Çin gibi ülkelerin desteğinden cesaret alan baas rejimi, ülkeyi adeta bir mezbaneye çevirmiş durumda. Hemen her gün youtube’a düşen katliam görüntüleri yürek parçalayan cinsten. Esad yönetiminin katliamlarına destek olanlar İran, Rusya ve Çin gibi devletlerle sınırlı da değil. Türkiye’de de Esad’ın her gün katlettiği Müslüman kardeşlerini “terörist” olmakla suçlayan ve Esad’a destek veren bir çok isim var. Türkiye Caferi Lideri Selahattin Özgündüz de bu isimlerden birisi.

Baas rejimine sahip çıktı

Özgündüz, Caferilere ait Zeynebiye Camiinde’ki Cuma hutbesinde, Suriye meselesinden Kürecik’teki kalkana, Irak yönetiminden ihale paylaşımlarına kadar pek çok konuda siyasi mesaj verdi.

Özgündüz, Suriye’de her gün onlarca insanı katleden Esad yönetimine açıkça arka çıkarak, bu zulme başkaldıranları “terörist”likle suçladı. Türkiye’nin dış politikasını da isim vermeden eleştiren Özgündüz’ün bu açıklamalarının, Türkiye’nin Suriye’ye yaptırım uygulanması amacıyla uluslararası kamuoyunu ikna etmeye çalıştığı günlerde gelmesi dikkat çekti. Suriye’de yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Selahattin Özgündüz, “Suriye’deki muhalefet cephesinin, Amerika ve İsrail silahlarıyla donanmış terörist gruplar” olduğunu iddia etti.

Diktatörlü savunma

Caferi lider Özgündüz bölgedeki diğer diktatörlerden örnekler verek Esad rejimini aklamaya çalıştı. Suriye’deki halk hareketine destek veren ülkeleri emperyalist ve Siyonistlerle aynı safta olmakla suçlayan Özgündüz şunları söyledi: “Suriye’ye demokrasi getirelim diyerek Emperyalist ve Siyonistlerle aynı safta duran diğer ülkelere bir bakın kim onlar? Varlığı dünyaya fesat olan, bölgesine, halkına kan kusturan başta Suudi Arabistan Krallığı, Bahreyn, Katar ve Ürdün Krallıkları! Bu diktatörlüklerin hüküm sürdüğü ülkelerde Suriye’nin binde biri kadar bile özgürlük yoktur. Suriye bir anayasa hazırladı ve halkoyuna sundu. Çok büyük teveccüh kazandı. Beklenenlere göre diyorum bunu, referandum bağımsız kuruluşların ve dünya basının önünde bu yapıldı.”

Özgündüz, Suriye’de Esad rejiminin akıttığı kanı durdurmak için politika üretmeye çalışan Türkiye’ye de tepki gösterdi. “Suriye’ye demokrasi getirmek isteyenler önce Suriye kadar demokratik olsunlar sonra Suriye’ye demokrasi getirsinler” diyen Özgündüz, “Hani derler ya; dinime söven bari Müslüman olsa! Onlar malum da; böyle ikiyüzlülerin masasında asalet ve necipliğiyle bilinen Türk temsilcilerinin de bulunmasını biz doğru bulmuyoruz” dedi. Esad yönetiminin katliamlarına sessiz kalmayan alimleride hedef tahtasına oturtan Özgüzgündüz, “Ama sözüm ona yaşını başını almış din diyanet sahibi sözde ilim adamları iftira atıyor, yalan yanlış sözlerle bilgi kirliliği yaratarak kendilerine güvenen insanların beynini karıştırıyorlar ve bunu da ne yazık ki din ve mezhep adına yapıyorlar. Peki, yarın bunun hesabını Allah’a nasıl verecek?” şeklinde konuştu.

Nusayri diktasını inkar etti

Suriye’de bir Nusayri azınlık siktasının olmadığını da savunan Özgündüz, “Bugün Suriye’de % 80 Sünni Müslüman, % 10 Nusayri Alevi Müslüman var. Diyorlar ki Suriye’de %80‘lik kesimolan Sünni Müslüman’a zulüm ediliyor. Bu istatistikî bilgi yanlıştır. Bunu söyleyenler dönüp kendisine baksın. Kendi kabinenize ve meclisinize bakın nüfusa göre diğer topluluktaki insanlar temsil ediliyor mu? Bürokrasinize bakın, iç dünyanıza bakın, ihalelerinize bakın! Irak’ta Cumhurbaşkanı ve yardımcısı Sünni Kürt’tür. Önemli bakanlıklar Sünnilerdedir. Şii- Sünni meselesi yok, Irak Iraklılarındır. Irak’ı beraberce yönetmelerine rağmen bunu bile çok görüyorsunuz. Şii’lerin nefes almasına bile tahammülünüz yok mu? Şia kimlerden daha az vatanperverdir, üstünde oturduğumuz bu vatanda Şii kanıyla boyanmış bu topraklar Şia’nın alıp size vatan ettiği topraktır” dedi.

Şiicilik yapmadıklarını savunan Özgündüz, “dinime kasteden, yüce kitabım Kuran’ı yakan, bölgeye kan ve gözyaşı getiren, bölgenin kanını iliğini emen Emperyalizme ve Siyonizme mezhepçilik yaparak hizmet eden bu ahmak anlayışı lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

MİLAT

 

HABERE YORUM KAT

70 Yorum