1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Cafcaf'tan Charlie Hebdo'ya Kapak!
Cafcaf'tan Charlie Hebdo'ya Kapak!

Cafcaf'tan Charlie Hebdo'ya Kapak!

Cafcaf Mizah Dergisi, Charlie Hebdo'nun Peygamberimize saygısız tutumuna özel kapağı ile cevap verdi.

16 Ocak 2015 Cuma 16:23A+A-

Küstahlığı huy edinen Avrupa kültürünün kendisini özgür ve sorgulanamaz bir konuma yerleştirme çabalarına tüm dünyada tepkiler sürerken anlamlı bir tepki de Cafcaf Mizah Dergisinden geldi. 

Özgürlükçü, insan hakları şampiyonu Modern Avrupa heyulasına katlettiği mazlum milletlerin dilinden cevap veren Cafcaf, Fransızca “Hayır, Hiçbir şey affedilmedi!” anlamına gelen "Non, Rien n'est pardonne!" yazılı bir kapak ile çıktı.

Charlie Hebdo son sayısının kapağında Peygamberimiz olduğunu vehmettikleri bir tipi elinde büyük harflerle "Ben Charlie'yim" yazılı bir dövizi tutarken çizmişti. Üstte ise yine büyük harflerle "her şey affedildi" yazıyordu. Cafcaf ise Charlie Hebdo'ya cevap olarak hazırladıkları kapakta Afganistan, Gazze, Çeçenistan, Irak, Suriye, Mısır ve Çin'deki katliamlara işaret ederek dünyanın mazlum, katledilen halklarının kanları hala akarken hiçbir şeyin affedilemeyeceğini ifade etmiş.

Haftalık Charlie Hebdo'nun son sayısı 3 milyon adet basıldı. Cafcaf ise maddi imkansızlıkları yüzünden aylık çıkıyor. Dergi ancak Şubat ayında 25 bin adet basılabilecek. 

cafcaf-karikatur-kapak.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum