1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. ByLock ve Erken Seçim İddialarına Yanıt
ByLock ve Erken Seçim İddialarına Yanıt

ByLock ve Erken Seçim İddialarına Yanıt

Başbakan Binali Yıldırım, "ByLock kullanıcılarının isimleri seçilerek savcılığa bildiriliyor" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Böyle bir iddia varsa belgelerini bize versin de gereğini yapalım" şeklinde yanıt verdi.

28 Ekim 2016 Cuma 14:09A+A-

Cuma namazını Ankara Osmanlı Camii'nde kılan ve namaz çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği iki önemli iddiaya yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun ilk iddiası, "ByLock kullandığı tespit edilen isimlerin seçilerek savcılığa bildirildiği"ydi. Kılıçdaroğlu, bazı kişilerin bu şekilde korunduğunu belirtti. Yıldırım, bu iddiaya, "Kılıçdaroğlu çok önemli bir ihbar ve iddiada bulunuyor. Böyle bir iddia varsa belgelerini bize versin de gereğini yapalım. Bizim görevimiz suç zanlılarını ayıklama değil adalete teslim etmek" sözleriyle yanıt verdi.

CHP liderinin bir diğer iddiası da erken seçim yapılacağı yönündeydi. Kılıçdaroğlu, "AK Parti kendi içindeki ByLockçuları elemek için erken seçime gidecek" dedi. Yıldırım, bu iddiayı da kesin bir dille reddetti ve şu ifadeleri kullandı:

"Ne için erken seçim? Yani, FETÖ'cüleri temizlemek için erken seçim, bu akla ziyan bir iştir. Suçluları temizlemek için erken seçim mi yapılır? Onları tutup adalete teslim etmektir doğru olan. Seçim oyuncak değil ki. Bir seçim demek, bir yılın kaybı demektir. Zırt, pırt seçim, milletin işi gücü yok da bizle mi uğraşacak."

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT