1. HABERLER

  2. HABER

  3. Büyükanıt, 2. Bildiriyi TSK’nın Sitesine Koyamadı!
Büyükanıt, 2. Bildiriyi TSK’nın Sitesine Koyamadı!

Büyükanıt, 2. Bildiriyi TSK’nın Sitesine Koyamadı!

Büyükanıt’ın AK Parti Hükümetinin çıkışının ardından hazırlanan bildiriyi TSK’nın internet sitesine koyamadığı bildirildi.

06 Mart 2013 Çarşamba 02:22A+A-

Kenan Kıran / Yeni Akit

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adaylığına eşi Hayrunnisa Gül’ün başörtülü olduğu gerekçesiyle karşı çıkan ve 27 Nisan 2007 tarihinde bir muhtıra yayımlayan dönemin Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, yeni bir bildiri hazırlattığı ancak kamuoyuna duyuramadığı ortaya çıktı. Büyükanıt’ın elinde kalan muhtırada, Genelkurmay’ın, hükümetten yapılan “Başbakan’a bağlı bir kurum” açıklamasından duyulan rahatsızlık dile getiriliyor.

2. BİLDİRİ GENELKURMAY’IN HARDİSKLERİNDEN ÇIKTI

Ergenekon Terör Örgütü davasında tutuklu yargılanan Emekli Albay Dursun Çiçek’in, Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Daire Başkanlığı’nda görevli olduğu dönemde, 27 Nisan bildirisinin ardından yeni bir bildiri hazırladığı belirlendi. Yaşar Büyükanıt’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümeti’nin çıkışının ardından hazırlanan bildiriyi TSK’nın internet sitesine koyamadığı bildirildi.

Söz konusu bildiri; Genelkurmay Başkanlığı’nın Ergenekon davasını yürüten İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği hard disklerde bulundu.

BİLDİRİYE HÜKÜMET AÇIKLAMASIYLA CEVAP

Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan 2007 tarihinde gece yarısı internetten yayınladığı bildiriye AK Parti Hükümeti basın açıklamasıyla karşı çıkmış, "Hükümet Sözcüsü" sıfatıyla Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in okuduğu hükümet açıklamasında; Genelkurmay Başkanlığı'nın hükümetle ilişkiler açısından son derece yanlış ifadeler kullandığı belirtilerek, "Başbakan'a bağlı bir kurum olan Genelkurmay Başkanlığı'nın herhangi bir konuda hükümete karşı bir ifade kullanması demokratik bir hukuk devletinde düşünülemez" denildi. Söz konusu bildiri Başbakanlığın internet sitesine de konuldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, 27 Nisan 2007 tarihli bildiri ile ilgili olarak yabancı gazetecilerin sorusuna, "Ordu sadece bir kurumdur ve Başbakan'a bağlıdır" açıklamasında bulundu. Bunun üzerine Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Daire Başkanlığı’nda yeni bir çalışma başlatıldı ve 2. bildiri hazırlandı.

İŞTE HAZIRLANAN ANCAK TSK’NİN SİTESİNE KONULAMAYAN 2. BİLDİRİ

Ergenekon davasında tutuklu yargılanan Emekli Albay Dursun Çiçek tarafından 17 Mayıs 2007 tarihinde hazırlanan bildiride, şu ifadeler yer aldı:

“Son dönemde “Ordu sadece bir kurumdur ve Başbakan’a bağlıdır” teması içeren ifadelerinin gündeme getirilerek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Anayasa ve yasalardan kaynaklanan konumunu ve Türk Milleti’nin bu kuruma duyduğu güven ve bağlılığı tartışma ortamına çekme ve yıpratma girişimleri kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ile devletimizin temel niteliklerinin korunması başta olmak üzere, Anayasa ve yasalarda belirtilen yetki ve sorumluluklarının bilincindedir. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu niteliklerin korunması için kendisine kanunlarla verilmiş görevleri eksiksiz yerine getirme konusundaki sarsılmaz kararlılığı Türk halkı tarafından bilinmektedir. Bunların günlük iç politikada tartışma konusu haline getirilmesi kimseye fayda sağlamaz.

Türk Silahlı Kuvvetleri bir kapıkulu askeri olarak, bir kişiye bağlı gösterme çabası içindeki bu açıklamaların ve seçim ortamında, bu kurum üzerinden günlük politika yapma gayretlerinin Türk kamuoyu tarafından üzüntü ile izlendiğini bilmelerinde büyük fayda vardır. Anayasal bir kurum olan Türk Silahlı Kuvvetleri zamanı geldiğinde, Türk halkının kendisine verdiği yasal görevleri yapmak zorundadır.

Saygıyla duyurulur” 

ŞİRKET İSMİ TSK

Söz konusu belgenin teknik özelliklerinin incelendiğinde 61847_0304 isimli kullanıcı tarafından 17 Mayıs 2007 tarihinde oluşturulduğu, Dursun Çiçek’e ait olduğu belirtilen 61847_0301 isimli kullanıcı tarafından 17 Mayıs 2007 tarihinde son kez kaydedildiği, şirket isminin tsk olduğu görülüyor.

HABERE YORUM KAT