1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Büyük Dönüş Yürüyüşlerinin 40’ıncı cumasında 9 Kişi Yaralandı
Büyük Dönüş Yürüyüşlerinin 40’ıncı cumasında 9 Kişi Yaralandı

Büyük Dönüş Yürüyüşlerinin 40’ıncı cumasında 9 Kişi Yaralandı

Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşlerinin 40. cumasında bugün (28 Aralık) Gazze’nin doğu sınırında yapılan faaliyetlere yine ateşle müdahale eden işgal güçleri 9 kişiyi yaraladılar.

28 Aralık 2018 Cuma 22:46A+A-

Sağlık Bakanlığına dayandırarak haberi veren Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin Han Yunus’un doğusunda göstericilerin üzerine ateş açması sonucu biri ağır 9 kişinin yaralandığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, onlarca göstericinin de atılan göz yaşartıcı bombalardan etkilendiğini ve boğulma tehlikesi geçirdiğini ifade etti.

Havaların soğuk ve yağmurlu olmasına rağmen Gazze’de yüzlerce kişi Dönüş ve Kuşatmayı Kırma faaliyetlerine katılmak için ikindiden sonra Gazze sınırında kurulan Dönüş Çadırlarına akın etti.

“Onurlu Yaşama Hakkımızın Üzerinden Pazarlık Yapmayız” sloganıyla yapılan faaliyetlere katılan Filistinliler dünyaya onurla yaşama ve çıkarıldıkları yurtlarına geri dönme haklarını bir kez daha hatırlattılar.

Dönüş Yürüyüşleri Yüksek Ulusal Heyeti daha önce yaptığı çağrıda halktan yapılacak faaliyetlere iştirak etmesini istedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas sözcüsü Abdullatif Kanu, “Filistin halkı ‘Onurlu Yaşama Hakkımızın Üzerinden Pazarlık Yapmayız’ sloganıyla düzenlenecek faaliyetlere onurlu bir yaşam hakkı olduğunu göstermek için katılım gösterecek. Onurlu bir şekilde yaşama hakkını elde etmek ve Büyük Dönüş Yürüyüş gösterileriyle hedeflerine ulaşmak ve düşmanı üzerine düşeni yapmaya zorlamak için bu faaliyetlere katılım sürecektir” dedi.

Kanu, işgalcinin gösterilere katılan halkı hedef alarak iç krizlerini Gazze’ye ihraç etmeye çalıştığını belirterek, Ortak Operasyon Odasının daha önce işgalciyi uyardığını ve her türlü saldırıya karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi.

30 Mart’ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde şimdiye kadar 255 kişi hayatını kaybederken olurken, 500’ü ağır 25 binden fazla kişi de yaralandı.

HABERE YORUM KAT