1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. Buteflika’nın Yemin Törenine Boykot
Buteflika’nın Yemin Törenine Boykot

Buteflika’nın Yemin Törenine Boykot

Cezayir Meclisi'ndeki en büyük gruplardan Yeşil Cezayir Bloku, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın yemin törenini boykot edeceklerini duyurdu

28 Nisan 2014 Pazartesi 02:33A+A-

Toplumsal Barış Hareketi, Nahda ve Milli Reform partilerinin birleşiminden oluşan ve parlamentoda 41 milletvekili bulunan Yeşil Cezayir Bloku'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün yapılması beklenen yemin törenine katılmalarının hiçbir anlam ifade etmeyeceği, bu nedenle boykot kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Muhalefetle ortak hareket ederek, Cezayir'i mahvetmek için yeni bir fırsat sunan seçim komedisini boykot ediyoruz. Seçim sonuçları gerçek bir değişim ve reformun yaşanması ihtimalini yok etti" ifadesi kullanıldı.

 Muhalefetin demokratik geçiş ve değişim çağrılarına oyalama politikası uygulandığı kaydedilen açıklamada, hassas ve önemli konularda yönetimin tekelleştirilmesi, istişare ve uzlaşıdan uzak bir siyaset izlenmesi eleştirildi.

Adalet ve Kalkınma Cephesi Partisi de önceki gün yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kabul etmediklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Buteflika'nın yemin törenine katılmayacaklarını duyurmuştu.

Buteflika, 17 Nisan'da yapılan seçimde oyların yaklaşık yüzde 80'ini alarak 4. dönem cumhurbaşkanlığına seçilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT