1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Bursa'daki Canlı Bombanın PKK'lı Olduğu İddia Ediliyor
Bursa'daki Canlı Bombanın PKK'lı Olduğu İddia Ediliyor

Bursa'daki Canlı Bombanın PKK'lı Olduğu İddia Ediliyor

Bursa’daki canlı bombanın PKK’lı olduğu iddia ediliyor. Sultan adını kullanarak bilet satın alan canlı bomba, Bursa’da gözaltına alınan kişilerin yanında kaldı. Saldırının ardından 4 ilde düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

29 Nisan 2016 Cuma 06:33A+A-

Bursa'da, taşıdığı bomba düzeneğini Ulu Cami yakınlarında patlatıp 13 kişinin yaralanmasına sebep olan kadın canlı bombanın, olaydan 3 gün önce Şanlıurfa'dan geldiği öğrenildi.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Kadın canlı bombanın cesedine Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'nda otopsi yapıldı. Patlamada parçalanan ceset yapılan incelemeden sonra önceki gece, İstanbul Adlî Tıp İhtisas Dairesi'ne DNA testi için gönderildi. Bursa polisi parmak izinden sonuç alamadığı canlı bombanın kimliğini araştırıyor.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre canlı bombanın PKK üyesi olduğu iddia ediliyor.

Sahte İsimle Bilet

Henüz kimliği belirlenemeyen canlı bombanın 24 Nisan günü Şanlıurfa'dan bindiği bir otobüsle yolculuk ederek Bursa'ya saat 18.00 sıralarında geldiği, şehirlerarası otobüs terminalinde indiği belirlendi. Canlı bombanın, “Sultan” adını kullanarak otobüs firmasından sahte isimle bilet aldığı tespit edildi.

Canlı bombanın en net görüntüsü otogardaki kameralar tarafından kaydedildi.

Apart Dairede Kalmış

Canlı bombanın buradan halk otobüsüne binerek Nilüfer ilçesine bağlı üniversite öğrencilerinin yoğunlukta kaldığı Görükle Mahallesi'nde giderek apart dairede gözaltına alınan kişilerle kaldığı saptandı.

Bursa'da 3 gün geçiren ve eylem için keşif yapan canlı bomba, önceki gün de patlama yeri yakınına kadar taksiyle geldi. Atatürk Caddesi'nde cami yakınında taksiden inen canlı bomba, 20 metre kadar yürüdükten sonra Ulu Cami kapısının bulunduğu Kapalı Çarşı'ya açılan sokakta saldırıyı gerçekleştirdi.

“Polisi Görüp Panikledi”

Ulu Cami yakınına kadar bir taksiyle gelen canlı bombanın, taksiden inip yürürken çevredeki polis ekiplerini görünce panikleyerek elindeki çantada bulunan ve ilk bulgulara göre amonyum nitrat kullanılarak hazırlandığı değerlendirilen bomba düzeneğini patlattığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT