1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bursa’da Mısır’daki Katliama Tepki, Suriye’ye Yardım
Bursa’da Mısır’daki Katliama Tepki, Suriye’ye Yardım

Bursa’da Mısır’daki Katliama Tepki, Suriye’ye Yardım

Bursalı Müslümanlarhem Suriye’de zor durumda olan kardeşleri için toplanan yardımlar tırlarını uğurladılar hem de Mısır’da yaşanan katliama tepki gösterdiler.

27 Temmuz 2013 Cumartesi 23:31A+A-

Bursalı Müslümanların destek verdiği platform Merinos Kültür Parkı Güney Kapsı önünde toplanarak hem Suriye’de zor durumda olan kardeşleri için toplanan yardımlar tırlarını uğurladılar hem de Mısır’da yaşanan katliama tepki gösterdiler.

İHH Bursa Şubesinin öncülüğünde Ensar Vakfı ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı yardım tırları Bursalı Müslümanlar tarafından Suriye’ye uğurlandılar. Uğurlama programına Özgür-Der ve çeşitli kuruluşlar da katılarak destek verdiler.Yardım tırlarının uğurlanması için yapılan programda açılış Konuşmasını yapan Bursa İHH Şube Başkan Yardımcısı Halil Asa yardım tırlarının 35. sinin bugün gönderileceğini ve Suriye’de zulme uğrayan kardeşlerimize yardımların devam edeceğini belirterek dün gece Mısır ordusu tarafından katledilen kardeşlerimizin de unutulmayacağını vurguladı. Daha sonra konuşmasını yapmak üzere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye mikrofonu bıraktı. Yardımları için Bursalılara teşekkür eden Altepe en kısa zamanda Müslümanların yaşadığı zulümlerin sona erdirmesini temenni ederek konuşmasını sonlandırdı. Altepe’nin ardından Suriye’ye yardım tırlarına destek veren kuruluş temsilcileri kısa birer konuşma yaparak Suriye’deki zulme ve Mısır’daki son katliama dikkat çektiler.

Programın sonunda basın açıklamasını okumak üzere Bursa İHH Şube Başkanı Hüseyin Kaptan söz aldı. Basın açıklamasında özellikle Mısır’daki son katliamı lanetleyen Kaptan Suriye’ye yardımların devam edeceğini ifade etti. Son yaşananlar ile beraber Mısır Cuntasının ve Batının gerçek yüzünün çok acı bir şekilde ortaya çıktığını belirten Kaptan yaşananların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Sık sık Mısır ve Suriye yönetimleri aleyhine sloganların atıldığı programın sonunda yapılan duanın ardından hazırlanan tırlar tekbir ve sloganlar eşliğinde uğurlandılar.

bursa-misir-20130727-2.jpg

bursa-misir-20130727-3.jpg

bursa-misir-20130727-4.jpg

bursa-misir-20130727-5.jpg

bursa-misir-20130727-6.jpg

bursa-misir-20130727-7.jpg

HABERE YORUM KAT