1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bursa'da Medet Ünlü İçin Gıyabi Cenaze Namazı
Bursada Medet Ünlü İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Bursa'da Medet Ünlü İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Bursa’da Medet Ünlü ve Reyhanlı’da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve ardından basın açıklaması okundu.

25 Mayıs 2013 Cumartesi 20:45A+A-

Bursa’da, Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri İkindi namazını müteakiben kıldıkları gıyabi cenaze namazı sonrasında bir de basın açıklaması okudu. Ömer Faruk Sevim'in yönettiği eylemde İlk önce sözü Medet Ünlü’nün arkadaşı Ömer Özen aldı. Özen, Ünlü’nün yıllardır süren mücadelesini ve hayatını anlattı. Cenaze Namazını ise yine Ünlü’nün arkadaşı olan Rıfat Bakan kıldırdı.

Duanın ardından Caminin hemen yanındaki Orhangazi Parkı’na geçen kalabalık burada basın açıklamasını okudu. Mazlum-der adına konuşan Hamza Akdı Suriye’ye yaşanan katliamlardan bahsetti. Ardından İHH adına söz alan İdris Şimşek ise Suriye’ye yapılan yardımları ve ihtiyaçları anlattı. Son olarak ise basın açıklamasını Özgür-Der adına Oktay Sari okudu.

bursa-eylem-20130525-1.jpg

bursa-eylem-20130525-2.jpg

bursa-eylem-20130525-3.jpg

bursa-eylem-20130525-4.jpg

bursa-eylem-20130525-5.jpg

bursa-eylem-20130525-6.jpg

Basın Açıklaması Metni:

Zalimlere meyletmeyin ateş sizede dokunur!!!!!

Suriye’de Esedin vahşi katliamları  dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Dünya’nın, özellikle de Müslümanların sessizliğinden faydalanan eli kanlı katil, vahşetini bütün boyutları ile sürdürmekte ve biz yine sessiz kalmaktayız. Bu vahşeti, kendi tutunduğu topraklarda sürdürmekle yetinmeyip Reyhanlı’da olduğu gibi bölgeye de yaymak niyetinde olduğu apaçık ortadadır. Bundan önce de diğer islam beldelerinden Bosna’da, şu an devam etmekte olan Arakan ve Filistin’de sessizliğe gömülen Dünya’nın bu durumuna da şaşırmadık. Söz konusu Müslümanlar olunca egemen güçler sadece seyretmekle kalmaktalar.

Emrolunduğu gibi dosdoğru olması gereken bizlerin ise zulme karşı tek yürek halinde olmamız gerekmez mi?

Gerek Suriye halkına dost, gerekse burada mülteci durumunda olan kardeşlerimize ensar olmamız gerekmez mi?, Reyhanlı’daki bombalamalardan sonra oradaki işkenceleri, tecavüzleri, göze alarak geri dönen Suriye’li kardeşlerimiz için hiç mi vicdanımız sızlamaz?

Esed ajanlarınca yapılan bu saldırıyı bahane edip Müslümanlara saldıran başta Kemal Kılıçdaroğlu ve avanesi için anlaşılabilen bu durum, biz Müslümanlar için zul değil de nedir?

Daha dün Banyas’da olduğu gibi Esed’in Türkiye’li ajanları önderliğinde çocuklara varana kadar yapılan bu vahşet maalesef bizler tarafından yeterince görülmüyor, duyulmuyor.

Şu anda ise 2006 yılında Siyonist İsrail’in Lübnan saldırısına karşı direnen Hizbullah’ın Katil Esed’le beraber yeni katliamlara imza atmış olması bizi derinden yaralamaktadır. Suriye – Lübnan sınırındaki Kuseyr kasabasında Esed güçleriyle beraber bir katliam hazırlığı halen devam etmektedir. Batı tarafından desteklenme propagandası yapılarak yalnız bırakılan direnişçi güçler, Rusya, Çin ve İran’dan alınan yardımlarla silahsız kaldıkları için boğulmak istenmektedir.

Siyonist israilin Lübnan saldırısı sırasında direnişe destek vermek için Hizbullah lideri Nasrallah posterleri taşıyan bizler, şimdi ise bu zulme ortak olunduğundan dolayı O’nu lanetliyoruz.

Bizim temel ilkemiz zulüm nereden gelirse gelsin zalimlere karşı çıkmaktır. Ve Mazlumun yanında olmaktır. Bizim dinimizde budur, mezhebimizde!

Biraz önce gıyabi cenaze namazını kıldığımız,özgür Çeçenya için mücadelesinden tanıdığımız Medet Ünlü kardeşimiz, geçtiğimiz günlerde Rusya uşağı Kadirov’un ajanlarınca Ankara’da katledilmişti.. Bu kardeşimizin failleri, katledilen diğer çeçen kardeşlerimizde olduğu gibi  meçhul kalmasın. Ajanların, Ellerini kollarını sallayarak kardeşlerimizi katledilmesine dur denmesini istiyoruz.

Şunu tekrar ifade ediyoruz ki Müslümanın; zalimle mazlum arasında tarafsız kalmak gibi bir duruşu olamaz. Hele hele zalimden yana olmakla cehennem ateşini çağırmış olur.Bizler ALLAH karşısında mazeretimiz olsun diye bu zulme karşı çıkıp mazlum suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz.

Yaşasın zalimler için cehennem .

                                                 Suriye halkıyla dayanışma platformu…

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum