1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bursa'da İşçilere Savcılıktan Tebligat
Bursa'da İşçilere Savcılıktan Tebligat

Bursa'da İşçilere Savcılıktan Tebligat

Bursa'da 6 gündür greve devam eden otomotiv işçilerinden bazılarına başsavcılıktan tebligat geldi. İfadeye çağrılan işçilerin tebligatında, başvurunun TOFAŞ Fabrikaları vekili tarafından yapıldığı yazıyor.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 22:39A+A-

OYAK Renault, TOFAŞ ve yan sanayi kuruluşları Coşkunöz ve Mako'da işçi eylemleri sürerken iş bırakan 17 TOFAŞ çalışanına Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından tebligat geldi. İşçilerin 24 saat içinde Bursa Adalet Sarayı’na gelerek ilgili cumhuriyet savcısına ifade vermesi isteniyor.  TOFAŞ Fabrikaları vekilinin şikayet dilekçesi üzerine gönderildiği belirtilen tebligatta, TCK’nın 117. maddesinde yer alan ‘cebir veya tehdit kullanarak işvereni ücretleri çoğaltmaya zorlayan ve işin durmasına neden olan kişiye 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilir’ ifadesi yer aldı.

Tebligat gönderilen ve TOFAŞ'ta işçilerin sözcü olarak seçtiği Zeki Kırlak, "Burada daha çok öncü gibi duran arkadaşlar var, tebligat onlara geldi. TOFAŞ Fabrikası'nı zarara uğratmaktan dolayı tebligat geldi. Yarın tebligatla gideceğiz, savcıya ifade vereceğiz. Savcıdan gizli saklı iş yapmıyoruz ki” diye konuştu.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT