1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bursa'da Doğu Guta Katliamları Protesto Edildi
Bursa'da Doğu Guta Katliamları Protesto Edildi

Bursa'da Doğu Guta Katliamları Protesto Edildi

Suriyeli muhacirler tarafından düzenlenen ve Doğu Guta'da, Esed ve onun hamisi İran'ın sebep olduğu katliamları protesto etmek için toplanan kalabalık, sloganlar eşliğinde yapılan vahşeti kınadı.

19 Mart 2018 Pazartesi 19:12A+A-

Bursa Kültürpark'ta, zulüm altındaki Doğu Guta için eylem düzenlendi.

Suriyeli muhacirler tarafından organize edilen eylem Bursa Özgür-Der'in de katılımıyla gerçekleştirildi. Kur'an tilaveti, sloganlar ve marşlar eşliğinde başlayan eylem, Suriyeli çocuklar tarafından yapılan tiyatro gösterisi ile devam etti. Program Bursa Özgür-Der Şube Başkanı Aziz Avar'ın konuşması ve Suriyeli Ahmet Haka Hocanın yaptığı dua ile bitirildi.

Aziz Avar konuşmasına 7. yılını dolduran direnişe ve zulüm altındaki mazlumlara vurgu yaparak başladı. 7 yıldır her türlü vahşetin ve soykırımın yapıldığını söyleyen Aziz Avar, yüzbinlerce insanın kuşatıldığı Doğu Guta'da aylardır kadın, çocuk, yaşlı gözetmeksizin binlerce insanın sistematik bir katliama maruz kaldığını ve dünyanın buna sessiz kalmakla kalmayıp bir çoğunun da bu zulme ortak olduklarını vurguladı. Özellikle bu ortaklardan birine vurgu yapan Avar, "İran'ın bu zulümde payı çok büyük, adı "İslam Cumhuriyeti" olan bu devlet, birleşmiş milletlerin bile dayanamayarak ateşkes ilan etmesine rağmen katliamlarına devam etti. Kendi mezhebi çıkarları uğruna, çocukların açlıktan ölmelerine, kadınların tecavüze uğramalarına ses çıkarmadı, hatta bu cürümlere ortak oldu." diyerek durumu izah etti. Aziz Avar son olarak bu yaşananlara kayıtsız kalmamamız gerektiğini söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Program Aziz Avar'ın konuşmasının ardından Suriyeli Ahmet Haka Hoca'nın Esed rejimini ve onun hamileri olan zalim İran, Rusya ve ABD/İsrail'e lanet dilediği dua ile bitti.

20180318-bursa1.jpg

20180318-bursa2.jpg

20180318-bursa3.jpg

Haber: Muhammed İkbal KIZILASLAN

HABERE YORUM KAT