1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bursa Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu: 18 Gözaltı
Bursa Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu: 18 Gözaltı

Bursa Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu: 18 Gözaltı

Bursa, İstanbul, İzmir ve Balıkesir'de “Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik eş zamanlı operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı.

09 Şubat 2016 Salı 12:37A+A-

Alınan bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca geçen yıl nisandan beri “Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) finansman desteği sağladığı öne sürülen yemek firmasıyla ilgili soruşturma kapsamında aralarında Fethullah Gülen'in de bulunduğu 21 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa, İstanbul, İzmir ve Balıkesir'de gerçekleştirdikleri eş zamanlı operasyonda, “terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak amacıyla dinî duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet” suçlamalarıyla firmanın genel müdürü U. E. ve aralarında firma yöneticilerinin de olduğu 17 “şüpheli”yi gözaltına aldı.

Ekipler, şüphelilere ait adreslerde de arama yaptı.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan “FETÖ/PDY”nin il “imam”ı C. S. ve eski “imam”ı F. C'nin de Fethullah Gülen gibi yurt dışında oldukları belirlendi.

AA

HABERE YORUM KAT