1. HABERLER

  2. HABER

  3. Burkina Faso'da Olağanüstü Hal Kaldırıldı
Burkina Faso'da Olağanüstü Hal Kaldırıldı

Burkina Faso'da Olağanüstü Hal Kaldırıldı

Burkina Faso Devlet Başkanı Blaise Compaore, ülkede dün ilan edilen olağanüstü halin kaldırıldığını ve yönetimi, geçiş sürecinin sonunda meşru yollarla teslim edeceğini bildirdi.

31 Ekim 2014 Cuma 12:43A+A-

Burkina Faso Devlet Başkanı Blaise Compaore, ülkede dün ilan edilen olağanüstü halin kaldırıldığını ve yönetimi, geçiş sürecinin sonunda meşru yollarla teslim edeceğini bildirdi.

Compaore, televizyon kanalında yayınlanan konuşmasında, "Ülkede yaşanan şiddetli gösteriler, halkımızı hüzne boğdu. Ancak ben, mesajınızı anladım ve halkın değişim için sahip olduğu hırsı idrak ettim" dedi.  

"Halkların tarihinde, konuşmalarından daha fazla şey anlattıkları sessizlik anları vardır" ifadesini kullanan Compaore, üçüncü kez devlet başkanlığına aday olmasının önünü açan yasa tasarısından vazgeçtiğini kaydetti.

Compaore, dün akşam ülkede ilan ettiği olağanüstü halin de kaldırıldığını belirterek, "Geçiş süreci çerçevesinde görüşmeleri başlatmaya hazırım. Yönetimi, geçiş sürecinin sonunda seçilmiş demokratik devlet başkanına teslim edeceğim" ifadesini kullandı.

Burkina Faso Devlet Başkanı Blaise Compaore, dün akşam, başkent Uagadugu'daki gösteriler nedeniyle hükümeti feshederek ülkede olağanüstü hal ilan ettiğini açıklamıştı. Burkina Faso Silahlı Kuvvetler Komutanı Honore Traore'nin imzasını taşıyan açıklamada ise yönetimi devralacak geçiş heyetinin oluşturulacağı belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT