1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Bunlar Siyonist Askerler Değil, Esed'in Askerleri
Bunlar Siyonist Askerler Değil, Esedin Askerleri

Bunlar Siyonist Askerler Değil, Esed'in Askerleri

Muhalifler karşısında her geçen gün iktidarını kaybeden eli kanlı diktatör Esed’in askerleri, hastanede tedavi gören yaralılara bile işkence ediyor.

01 Ocak 2013 Salı 03:10A+A-

Muhalifler karşısında her geçen gün iktidarını kaybeden eli kanlı diktatör Esed’in askerleri, hastanede tedavi gören yaralılara bile işkence ediyor. Sahra bir hastaneye baskın yapan Esed’e bağlı askerler, yaralıların yüzlerine tekme atarak, ölümle tehdit ettiler. Öte yandan başkent Şam’da da Esed birlikleri ile muhalifler arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Barzeh bölgesinde, işkence edilmiş 30 ceset bulundu.

Eli kanlı diktatör Beşşar Esed’e bağlı Suriye askerlerinin, ülkede kadın ve çocuk ayrımı yapmadan halka yönelik işkenceleri sürüyor. Sahra bir hastaneye baskın yapan Esed’e bağlı askerler, tedavi gören yaralılara bile işkence ediyor. Hakaret ettikleri yaralıları öldürmekle tehdit eden askerler, yüzlerine tekme atmayı ihmal etmiyor.

Sosyal Paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerde Esed’e bağlı askerler yaralıların tedavi gördüğü bir sahra hastanesine baskın yaptıkları görülüyor. Askerler, yerde yatan ve çocuğunun ağır yaralı olduğu sivillere ilk olarak kendilerini tedavi eden doktorun ismini soruyor.

Cevap alamayınca kızan askerler, yaralıları tekmelemeye başlıyor. Çevreyi didik didik aradıktan sonra silah bulamayan askerler, ağır hakaret ettikleri yaralılara, “Silahlar nerede? Burada sizi yakacağız. Burada gömüleceksiniz.” tehditleri savuruyor. Askerler, sıva ustası olduğunu söyleyen bir kişinin “bombardımandan yaralandım” demesi üzerine kendisi tekmelemeye başlıyorlar. Başka bir yaralıya, “senin bıyıkların nerede hayvan” diyerek hakaret eden askerler şahsın yüzünü ayakları ile ezmeye çalışıyor. Baskın yapılan sahra hastanesinde yaralıların akıbeti ise bilinmiyor.

Kan donduran görüntüler Esed’e bağlı askerlerin yaralı sivillere bile acımasızca işkence yaptıklarını gözler önüne seriyor.

Şam’da işkence edilmiş 30 ceset

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, başkent Şam’ın Barzeh bölgesinde Esed’e bağlı askerler tarafından işkence edilmiş 30 ceset bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, “Cesetler işkence izleri taşıyor ve kimlikleri henüz belirlenmedi” denildi. 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum