1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bunlar da Sabri Uzun’un Fişlemeleri!
Bunlar da Sabri Uzun’un Fişlemeleri!

Bunlar da Sabri Uzun’un Fişlemeleri!

Yeni Akit Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Sabri Uzun’un fişleme çalışmalarına ulaştı.

29 Mayıs 2012 Salı 05:26A+A-

Ergenekon sanığı Soner Yalçın’dan ele geçirilen notlar ve Ahmet Şık’a yazdırıldığı iddia edilen kitap taslağında ismi geçen Uzun’un, ortaya çıkardığımız şok belgelerde birçok Emniyet Müdürü ile Şube Müdürünü tek tek, isim isim fişlediği görülüyor. Ergenekon sanığı Soner Yalçın’dan ele geçirilen notlarda ve Ahmet Şık’a yazdırıldığı iddia edilen kitap taslağında ismi geçen Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Sabri Uzun’un, 28 Şubat döneminde Emniyet Genel Müdürlüğü içinde fişleme yaptığı ortaya çıktı. Birçok Emniyet Müdürü ve Şube Müdürünün Sabri Uzun tarafından ‘namaz kılıyor’, ‘İslâmî kimliğini ön plana çıkartıyor’, ‘eşi başörtülü’, ‘kızlarından biri başını örtüyor’ şeklinde fişlediği belirlendi.

Psikolojik Harpte Görev Verilen Müdürden Şok Fişlemeler!

Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Sabri Uzun’un Ergenekon davasını itibarsızlaştırmak için faaliyette bulunduğu iddia edilen OdaTV sanıkları Hürriyet Gazetesi Yazarı Soner Yalçın, Nedim Şener ve Ahmet Şık’la bağlantılı olduğu vurgulanmıştı. Soner Yalçın’dan ele geçirilen “Sabri Uzun” isimli örgütsel dokümanda Uzun adına kitap çıkarılması için ikna edilmeye çalışıldığı, notun içeriğinde “Sabri’nin kitap konusunda çekincesi var, ikna etmeye çalışalım, kitabı seçimden önce yetişmeli. Nedim, Ahmet Şık’la bu konuda görüşsün, kitaba çalışırken cesur olun. Çıkarma ve ekleme yapmaktan çekinmeyin. Bu kitap Simondan daha kapsamlı olmalı. Nedim’i kutlarım. Ahmet’i çalıştırsın. Hanefi çıkacak ve size katılacak. Emin ve Sabri’ye moral verin. Sabri adıyla çıkmasına zorlayın. Çabuk olması şart. Seçimden önce yetişsin” yazdığı tespit edilmiştir.

Ergenekon örgütü lehine faaliyette bulunduğu iddia edilen Uzun’un, 28 Şubat döneminde de Emniyet Genel Müdürlüğü içerisinde mütedeyyin polislere karşı operasyon yaptığı belirtiliyordu. Bu yönde herhangi bir belge olmamasına karşın, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yapılan kıyımdan Uzun’un sorumlu olduğu iddia ediliyordu.

Olay Mahallinde Araştırıldı: ‘Eşi Başörtülü’

Akit’in ele geçirdiği belgeler ANASOL-M Hükümeti döneminde yapılan kıyıma ve İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun’un ‘irticacı avı’ndaki rolüne ışık tutuyor. 4 sayfalık soruşturma belgesinde İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun’un imzası bulunuyor. Fişleme belgesinde Burdur İstihbarat Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Çetin Çelik’in eşinin başörtüsünü nasıl taktığı, evin içinde ve dışarıda nasıl giyindiğine ilişkin birçok bilgiler yer alıyor. Uzun tarafından İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’na gönderilen 20 Nisan 1999 tarihli, B.05.1.EGM.0.06.07.02 sayılı belgede şu ifadeler yer alıyor:

Burdur Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Vekili olarak görev yapan Emniyet Amiri Çetin Çelik’in; “Eşinin tesettürlü olduğu kendisinin de irticai faaliyetlerle mücadele etmeyecek bir düşünce yapısına sahip olduğu” iddialarının araştırılması talep edilmektedir. Söz konusu iddia ile ilgili olarak mahallinde yapılan araştırmada; adı geçen şahsın eşinin, kulak üstünden atılı şekilde yemenili olduğu, etek ve tayyör giydiği, dışarıda başörtüsü taktığı, eve gelen erkek misafirlerle tokalaştığı ve resmi toplantılara başı açık olarak katıldığı...”

Namaz kılan personelde, poliste olması gereken temsil vasfı yokmuş!

Sabri Uzun tarafından Konya Emniyet Müdürü A. Turan Buluş ve personeli hakkında yapılan çalışmada ise Buluş dahil birçok personel hakkında dikkat çekici bilgilere yer veriliyor. B.05.1.EGM.0.06.07.02 sayılı gizli ibareli belgede; İl Emniyet Müdürü Turan Buluş, Müdür Yardımcısı Ramazan Ceyhan, Başkomiserler Abdülmecit Aslan, Ekrem Çelik, Hüseyin Alsancak, Süleyman Gürbüz, Ramazan Erol, M. Ali Dikeç’in namaz kılıp kılmadığı, eşlerinin durumu ve İslâmî konulara bakış açıları hakkında bilgiler veriliyor.

Belgede İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Ceyhan ile ilgili “Uzun yıllardan beri bu ilde bulunması sebebiyle çok geniş bir çevreye sahip olduğu, hiçbir ayrım yapmaksızın her kesimle görüştüğü, ilde uzun süre kalmasının gerek personeli, gerekse görevini olumsuz etkilediği görülmüştür. Vakit namazlarını kılan muhafazakâr bir yapısı vardır” denilirken diğer üst düzey polis komiserleri ile ilgili ise şu ifadeler kullanılıyor:

“Aile Fertleri Modern Fakat Bir Kızı Başörtülü”

¥ Abdülmecit Aslan: Diyarbakır Licelidir. Vakit namazlarını kılan bir insandır. Poliste olması gereken temsil kabiliyeti oldukça zayıftır. Tavırlarıyla İslâmî kimliğini ön plana çıkarmakla birlikte tarikatlarla herhangi bir ilişkisi tespit edilememiştir.

¥ Ekrem Çelik: Vakit namazlarını kılan, oldukça dürüst, kapasiteli...

¥ Başkomiser Hüseyin Alsancak: Vakit namazı kılar. Asayiş Şube Müdürlüğü görevini vekaleten yürütmüştür.

¥ Başkomiser Süleyman G.: İbadetlerini yapmayan bir insandır. Aile fertleri modern giyinmesine rağmen kız çocuklarından bir tanesi başını örtmektedir. Lojistik Şube Müdürlüğü görevini vekaleten yürütmektedir.

¥ Başkomiser M.Ali Dikeç: Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Tescil kısmında çalışmaktadır. İbadetlerini yapan dürüst bir insandır. Eleştirilebilecek tarafı İslâmî kimliğini ön plana çıkartmasıdır. Konu makamca uygun görülmesi halinde, bir kez de Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın görevlileri tarafından yerinde tetkik edilmesi yararlı olacaktır.

Tüm bu isim isim fişlemelerin altında; belgede de görüldüğü gibi “Sabri Uzun 1. Sınıf Emniyet Müdürü Daire Başkanı” imzası bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT