1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Bundan Sonra Uygulamaya Bakacağız"
Bundan Sonra Uygulamaya Bakacağız

"Bundan Sonra Uygulamaya Bakacağız"

Davutoğlu, Suriye'de geçiş hükümeti kurulmasına ilişkin kararı değerlendirdi.

30 Haziran 2012 Cumartesi 22:37A+A-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cenevre'de yapılan Suriye konulu toplantının ardından kabul edilen ve Suriye'de bir geçiş hükümeti oluşturulması yönündeki metinle ilgili, ''Bu mutabakat önemli bir ilk adımdır. Önemli olan bundan sonra bu mutabakat çerçevesinde anlaşılan hususların alana nasıl yansıyacağı, alanda nasıl hayat bulacağı'' dedi.

Davutoğlu, Cenevre'de 9 ülke dışişleri bakanları ve AB ile BM'den yetkililerin katılımıyla yapılan Suriye toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ''Daha önce de birçok sözler, çerçeveler ortaya konuldu ama alana yansıtılmadığı zaman bunlar önemini kaybediyor. Türkiye olarak bunun alana yansıması bağlamında yakın takipçisi olacağız'' diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Biz bugün uzun müzakereler sonucunda böyle bir metnin ortaya çıkmasını olumlu bir gelişme olarak, olumlu bir ilk adım olarak değerlendiriyoruz. Birçok müzakereler yapıldığı için herkesin zihnindeki tam persfektif yansıtılmamış olabilir ama metnin zaten kendisi bir değişim ve geçiş süreci perspektifini barındırıyor. Bundan sonra uygulamaya bakacağız.''

TRT Haber 

HABERE YORUM KAT