1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bülent Yıldırım'a El Kaide "Tezgâhı"
Bülent Yıldırıma El Kaide Tezgâhı

Bülent Yıldırım'a El Kaide "Tezgâhı"

İHH Başkanı Bülent Yıldırım hakkında El-Kaide'ye para aktardığı iddiasıyla soruşturma açıldı.

15 Haziran 2012 Cuma 10:43A+A-

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım hakkında, “başkanı olduğu dernek üzerinden terör örgütü El Kaide’ye para aktardığı” iddiasıyla gizli bir soruşturma yürüttüğü ortaya çıktı.

HaberTürk Gazetesi'nin haberine göre, Yıldırım’la ilgili soruşturmada “dernek aracılığıyla El-Kaide örgütü adına faaliyet yürüttüğü” iddiaları araştırılıyor.

Bu kapsamda Ortadoğu ve Arap ülkelerindeki etkinliği ve bağlantıları da soruşturma kapsamında incelendiği öğrenildi.

Soruşturmanın, İsrail’in Mavi Marmara gemisine düzenlediği operasyondan sonra inceleme olarak başladığı, daha sonra da kapsamlı soruşturmaya dönüştüğü belirtildi.


Yıldırım: Yıpratmak İstiyorlar

Bülent Yıldırım daha önce Star Gazetesi'ne verdiği röportajda haklarında El Kaide dosyası hazırlandığını ifade etmişti: Yıldırım şunları ifade etmişti: "İHH uluslararası bir sivil toplum kuruluşu, hareketi ve uluslararası bir aktör olarak da tebarüz etti. Sorunlu yerlerde, o sorunlardan nemalananların hesabını bozacak kimi işler işlemektesiniz. Bunun bir bedeli olmalı?

Bedeli var elbette, çok çeşitli tehditler, iftiralar alıyoruz, soy kütüğümüze kadar araştıranları biliyoruz, acaba bunun soy kütüğünde ne var diye. Yakınlarımız rahatsız ediliyor hatta El Kaide dosyaları hazırlıyorlar hakkımızda. Bazıları İrancı diyor, bazıları İngiliz ajanı. Toplumda bizi yıpratmak ve bizi korkutmak için. Söylüyorum, tehditlerle, iftiralarla bizi haklı davamızdan vazgeçiremezler. Alnımız açık. Herkes adaletin kazanacağını görecek. Bu iftiraları kimlerin attığını biz çok iyi biliyoruz ve hepsini dokuman haline getiriyoruz, bize en küçük bir şey olduğunda yahut iftira atıldığında medyayla paylaşacak ve yetkili makamlara ulaştırılacağız."

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum