1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Bugünün Darbecileri Dünün Darbecilerini Aklar mı?
Bugünün Darbecileri Dünün Darbecilerini Aklar mı?

Bugünün Darbecileri Dünün Darbecilerini Aklar mı?

15 Temmuz gecesi yaşadığımız darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar günü çok sıcak yaşadığımızın ancak dünü çok çabuk unuttuğumuzun göstergesi gibi! Türkiye darbelerle dolu bir tarihe ve bu darbelerin birincil aktörü Kemalist ideolojiye sahip bir ülke.

27 Temmuz 2016 Çarşamba 14:55A+A-

Sinan Ön / Haksöz Haber

Darbe sonrasında yaygın olarak dillendirilen bir konuda; Bu darbecilerin ortaya çıkardığı “Ergenekon” yapılanmasının aslında masum olduğu söylemleri olmakta...

Son ikiyüz yıldır yaşanan müdahalelerin ana gerekçesi batı yaşam tarzının dayatılması olmuştur denebilir. Batılı değerleri içselleştirenlerin temel referansı ise bu değerlerin taşeronu Kemalizm olmuştur.

15 Temmuz Cuntası darbe bildirisinde yapılan “Atatürkçü düşüncenin bekası” vurgusuna rağmen, ortak paydadaki dünün darbecilerini aklama çabalarını anlamak mümkün değil!

Balyoz davasından yargılanan, hüküm giyen daha sonra parelel yapı ile mücadele sürecinde serbest bırakılıp, tutuksuz yargılamaları devam eden subayların bugün kahraman gibi bu darbecilerin yerlerine atanmaları endişe verici bir durum!

Ümmetin geleceği açısından önemli günleri yaşadığımız şu dönemde, devlet içindeki iktidar mücadelesinde, güç odaklarından birinin giriştiği darbe başarısız oldu! Dünün darbecileri ETÖ gibi, bugünün darbecileri "FETÖ"de yenildi. Dünün darbecileri "FETÖ" eliyle de olsa!... 

Yazının Devamı >>>