1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Bu Yıl 19 Bin Yeni İşgalci Filistin'e Yerleşti
Bu Yıl 19 Bin Yeni İşgalci Filistine Yerleşti

Bu Yıl 19 Bin Yeni İşgalci Filistin'e Yerleşti

Bu yıl işgal altındaki Filistin topraklarına 19 bin Siyonist geldi… Heniyye, Tunus’ta hutbe verdi.

07 Ocak 2012 Cumartesi 09:44A+A-

Siyonist Göçmen Bakanlığı, Siyonistlerin Dönüş Projesi kapsamında bu yıl çoğunluğu dağılan eski Sovyetler Birliği'nden olmak üzere 18.968 kişinin işgal rejimine geldiğini belirtti.

Haberi veren Siyonist gazetelerden Maariv, gelen göçmenlerin çoğunun başta Kudüs, Tel Aviv ve Hayfa olmak üzere büyük kentlerde yerleştirilirken bir kısmının da Batı Yaka’daki otuz kadar yerleşkeye yerleştirildiğini yazdı.

Yapılan araştırmalar ve verilen rakamlar, yaklaşık 19 bin Siyonistin geldiği 2011 yılının işgal rejimi için en verimsiz yıl olduğunu gösteriyor. Çünkü geçen sene işgal altındaki Filistin topraklarına gelen Siyonist sayısı son dört yılın en düşük rakamı. İstatistiki bilgilerin ortaya koyduğu diğer bir gerçek de, gelenlerin çoğunun dağılan eski Sovyetler Birliği'ne bağlı ülkelerle Etiyopya’dan gelen Siyonistler olması. Amerika ve Avrupa’dan gelen Siyonistlerin sayısında ise önemli ölçüde azalma göz çarpıyor.

Siyonist Bakan Sofa Landver yaptığı açıklamada ülkeye gelen Siyonist sayısında bu oranda bir düşüşün kaygı verici olduğunu belirterek, Siyonist projenin devamlılığı için Siyonistleri işgal rejimine çekmek için dışarıda yapılan özendirici kampanya ve girişimlerin artırılarak devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

heniyye-tunus-hutbe.jpg

Tunus'ta Minbere Çıkan Heniyye: “Kudüs’ü Özgürleştirmenin Tek Yolu Direniştir”

Tunus’ta bulunan Filistin Başbakanı İsmail Heniyye dün Kayravan Camii'nde verdiği Cuma hutbesinde düşmanla sürdürülen barış görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını belirterek, Kudüs’e giden tek yolun direnişten geçtiğini ifade etti.  

Her türlü saldırı, tehdit ve kuşatmaya rağmen Filistin halkının direnmeye devam ettiğine dikkat çeken Heniyye, Filistin halkının İslamî kökleriyle iftihar ettiğini söyledi.

Görgü şahitleriyle yerel kaynaklar, Kayravan’da Ukba Bin Nafi Camisi olarak da bilinen camide Başbakan İsmail Heniyye’nin hutbe vereceğini duyan halkın Cuma günü sabah erken saatlerden itibaren camiye akın ettiğini, caminin, avlusunun ve civardaki cadde ve sokakların yıllar sonra ilk kez bu kadar dolup taştığını ifade etti.

Heniyye hutbe vermeden önce cemaatin “Mescidi Aksa canımız sana feda”, “Halk Filistin’in özgürlüğünü istiyor” gibi slogan atması dikkat çekti.

Diğer taraftan Tunus hükümet sözcüsü Seyyid Dilo yaptığı açıklamada “Tunus’un seçimle işbaşına gelmiş meşru hükümetin, Filistin’de seçimle kurulan Filistin hükümeti başkanı İsmail Heniyye’yi ülkeye davet etmesinin ardından gerçekleşen ziyaret ülkeye yapılan ilk resmi ziyarettir” dedi.

Beş yıl sonra Gazze dışına çıkan Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Mısır, Sudan ve Türkiye’nin ardından Tunus’a geçmişti.  

HABERE YORUM KAT