1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Bu Yazı Ona İki Yıl Hapis Getirdi!
Bu Yazı Ona İki Yıl Hapis Getirdi!

Bu Yazı Ona İki Yıl Hapis Getirdi!

Ürdün Güvenlik Mahkemesi, Ürdünlü ünlü davetçi ve akademisyen Dr. İyad Kunaybi’yi 2 yıl hapis cezasına çaptırdı.

09 Aralık 2015 Çarşamba 07:49A+A-

Ürdün Güvenlik Mahkemesi, “devleti yıkmaya teşvik” suçlamasıyla yargılanan Filistin asıllı ünlü davetçi ve akademisyen Dr. İyad Kunaybi için 2 yıl hapis cezasına hükmetti. Ürdün’de güvenlik birimleri tarafından 15 Haziran’da tutuklanan Ürdünlü davetçi, devleti yıkmaya teşvik etmek suçlamasıyla yargılanıyordu.

Dr. İyad Kunaybi’nin kardeşi Murat Kunaybi yaptığı açıklamasında güvenlik birimlerinin son zamanlarda Kunaybi’nin peşini bırakmadığını ve eğitim merkezlerinde öğrencilere yönelik verdiği derslere onunla birlikte katıldığını belirtti. Ayrıca güvenlik birimlerinin İyad Kunaybi’den öğrencilere yönelik ders vermekten vazgeçmesini talep ettiği açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz Haziran ayı gözaltına alınan Dr. İyad Kunaybi’nin gözaltına alınmasının başlıca sebebi en son kaleme aldığı “Uçuruma Doğru Koşan Ürdün” yazısı oldu.

“Uçuruma Doğru Koşan Ürdün”

İşte Ürdün'lü davetçiyi 2 yıl hapse mahkum ettiren o yazı;

Ey Ürdün halkı! Allah’ın öfkesi gelip çattığı zaman –ki ben onu çok uzak görmüyorum- bütün bunlar başımıza neden geliyor diye soracaksınız. Hatta geçmiş bir sene içerisinde Ürdün’de yaşanmış aşağıda zikredeceğim şeyleri hatırlayacaksınız:

1. Ürdün’de sakallı ve örtülü insanlar, terörizmle mücadele olarak isimlendirilen çalışmaların kapsamında suçlular gibi tutuklanmaya ve yüzü koyun yerlere serilmeye maruz kalmışlar. Bütün bunlar kutsal törenler eşliğinde Vatikan Papa’sının karşılandığı zamana denk gelmiştir.

2. Sonra Ürdün’ün ulusal parkında genç erkek ve kızların dans ettiği, birbirlerine renk topları attığı ve gençlerin çirkin elbiseler giyen kızları omuzlarında taşıdığı renk festivalleri düzenlenmiştir.

3. Sonra ekonomik varlığı güçlendirmede ve normal hale getirmede Ürdün kendini adayarak Siyonist varlıkla gaz ittifakı yapmıştır.

4. Sonra City Mall merkezinde kıyafet fuarı kurulmuş ve bu fuarda kıyafet adı altında soyunma ve açılma propagandası yapılmıştır.

5. Sonra Ortadoğu Üniversitesi okullarımızda istediği gibi davranmış ve 13-18 arası yaşlarında çocuklarımızı Yahudilerle bir araya gelsinler diye Siyonistlerin eğlence mekanlarına ve karma yüzme havuzlarına götürülmüşlerdir. Bu tehlikeyi görüp uyaran kimselere eğitim bakanlığı, okullarla üniversite arasında ki yardımlaşmayı artırmak diye cevap vermiştir.

6. Sonra Ürdün, Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) ve islam dini ile alay ettiği için öldürülen Charlie Hepdo karikatüristi adına düzenlenen Fransa yürüyüşüne resmen katılmıştır.

7. Sonra tarım işleri müdürlüğü çiftçilere, üzüm ekimine daha fazla önem gösterme çağrısında bulundu. Bunun sebebi ise bu üzümleri şaraba dönüştürüp dünyaya kutsal toprakların şarabı diye takdim etmekti.

Son üç maddenin hepsi geçen beşinci ay içerisinde bir ayda gerçekleşti. Uçuruma doğru nasıl hızlı bir koşu sürecinde olduğu görülsün diye.

Bunların tamamı Ürdün toplumunun daha önce karşılaşmadığı ve eski musibetlere ve çirkinliklere eklenmiş yeni çatlaklıklar ve yeni sıkıntılardır.

Bunların tamamını hatırlayın ve neye bulaştık demeyin! Halkın geneli uyumaya devam ediyor ve hiçbir çirkinliği reddetme gibi bir derdi yok. Hiçbir şeye tahammül edemiyor. Hatta evini ıslah etme görevinden bile kaçınıyor.

Yetkililere yağ çekmeden ve iki yüzlülük yapmadan önce bunları iyi hatırlayın. Sonra onların yaptıkları şeylerde ortak olursunuz.

Bunların hepsinin hatırlayın ve azap geldiği zaman niçin diye sormayın. (Deki o sizin nefsinizdendir.)

Bunları hepsini hatırlayın ve Allah (azze ve celle)’nin şu ayetini de hatırlayın : “Bir ülkeyi helâk etmek istediğimizde, o ülkenin zenginlik sebebiyle şımarmış ele başlarına (iyilikleri) emrederiz; buna rağmen onlar orada kötülük işlerler. Böylece o ülke, helâke müstahak olur; biz de orayı darmadağın ederiz.”

Ey Rabbim ben ve bana muvafakat eden kardeşlerim bunların hepsinden ve bu amelleri işleyen herkesten sana sığınıyoruz. Onların yaptıkları bu şeylerden bizleri sorumlu tutma. Senin dinin zafer bulsun diye çabaladık ve müslümanlara kötülük yapmak isteyenlerin hilelerini def etmeye çalıştık.

Dr. İyad Kunaybi kimdir?

Hicri 16 Şevval 1395, Miladi 22 Ekim 1975 yılında Kuveyt’te Salimiye şehrinde doğdu. Ailesi o daha bebekken Ürdün’ün başkenti Amman’a yerleşmek niyetiyle intikal etti. Anne ve babası Filistin’in Halil şehrindendir. Kendisini, Müslümanların gidişatıyla alakadar olma ve zulmü reddetme üzerine yetiştiren babasının kişiliğinden etkilendi.

Kaynak: İncaNews

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum