1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu Trajedi Karşısında, Hele de, Muhteşem Bir Hayat Sürenler..
Bu Trajedi Karşısında, Hele de, Muhteşem Bir Hayat Sürenler..

Bu Trajedi Karşısında, Hele de, Muhteşem Bir Hayat Sürenler..

Bugün de yüzlerce -binlerce insanın, ateşten, yoksulluktan kurtulmak hayaliyle, ölüme gitmeyi göze almak çaresizliği, insan olan herkesin ve özellikle de İslam Milleti’nin bir utancı olarak karşımıza daha bir çıkmakta..

22 Nisan 2015 Çarşamba 17:54A+A-

Selahaddin E. Çakırgil gündemi yorumluyor:

Yürekler parçalayıcı.. Onlarca değil, yüzlerce insan daha.. Bir umuda yolculuğun karanlığında kayboldular, belki de köpekbalıklarına yem oldular..

Geçen hafta 400’den fazla insan Akdeniz’in derinliklerine gittikten sonra..

Son bir haber daha..

Şimdi de 950’den fazla insanın daha, ‘belki kurtuluruz ümidiyle, Afrika’dan kaçıp, Avrupa’ya sığınmak için ‘umuda yolculuk’ adına çıktıkları bir yolculuğun, Akdeniz’in karanlık sularının dibine doğru bir faciayla noktalandığı haberi ulaştı. Libya ile Sicilya arasındaki denizdibi vadisi denilebilecek ve beş bin metre derinliğindeki bir mekanda, Lampadusa adası civarında alabora olduğu bildirilen bu son gemiden geride kalan sadece 30 kadar cesed.. Canlı ise, hemen hiç yok.. Buradan, diğerlerinin geminin anbarlarına balık istifi dolduruldukları ve üzerlerinin kilitli olarak tutulduğu anlaşılıyor.

Bu gibi köhne deniz araçlarına insanları doldurup, paralarını alan insan tâcirlerinin, o deniz araçlarını kaptansız olarak ya da çıraklarına bırakarak o gemileri terkettikleri iddiasının doğru olması da mümkün.. Bu da, trajediyi daha bir katmerleştiriyor.

Birileri para derdinde, birileri hayat..

Yazının Devamı >>>