1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Bu Rengârenk Politikacıya İnanılır mı?"
"Bu Rengârenk Politikacıya İnanılır mı?"

"Bu Rengârenk Politikacıya İnanılır mı?"

Selahaddin E. Çakırgil, Star'da kaleme aldığı yazısında Almanya'nın Süddeutsche Zeitung isimli gazetesine yalan beyanatlarda bulunan Selahattin Demirtaş ve partisi/örgütü olan HDP/PKK hakkında değerlendirmelerde bulunuyor.

30 Eylül 2015 Çarşamba 11:43A+A-

Selahaddin E. Çakırgil - Bu Rengârenk Politikacıya İnanılır mı? / Star

Bukalemun gibi, bulunduğu her yerin rengine bürünmenin bu kadarına da ’Pess!.’.

*

Tirajı 300 bin civarında olmasına rağmen, Almanya’nın en ciddî gazetelerinden sayılan ’Süddeutsche Zeitung’a konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, başında bulunduğu HDP'nin PKK ile ilişkili olmadığını, o örgütün hedef kitlesinin İran, Suriye ve Irak olduğunu söylemiş; 29 Eylûl günü..

Yani, Türkiye’nin 1984 tarihinden beri kendisine karşı silahlı mücadele verdiğini zannettiği  PKK örgütü hiç de sanıldığı gibi, ’Türkiye’ye düşmanlık besleyen bir örgüt değil’ de, ’Türkiye’nin komşularından İran, Irak ve Suriye’yi hedef almış’ imiş..

Yani demek oluyor ki, Türkiye vehimlere kapılmış ya da çok sevdiği komşularını korumak için, kendisini gereksiz yere bu ateşin içinde atmış!

*

Bu zamana kadar, Demirtaş için, ’Barışçı laflar ediyor; HDP’nin iki yüzünden birisi.. F. Yüksekdağ ’şahin’ yüzü;Demirtaş ise, ’barış güvercini’ rolünü oynuyor.’ gibi değerlendirmelerde bulunan ve ama, onu inandırıcı bulmakta zorlandığını söyleyenlerden birisi de bu satırların sahibi..

(...)

Yazının Devamı >>>