1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu Pespaye İftiraları Haber Diye Sunmak Gazetecilik midir?
Bu Pespaye İftiraları Haber Diye Sunmak Gazetecilik midir?

Bu Pespaye İftiraları Haber Diye Sunmak Gazetecilik midir?

Hayali bir isimle yapıldığı söylenen bir röportaj üzerinden Nusra Cephesi’nin ABD’den silah yardımı aldığını dillendirenler sadece iftiraya alet olmakla kalmaz, açıkça gülünç duruma düşerler!

27 Eylül 2016 Salı 17:19A+A-

Haksöz Haber

Suriye devrimini karalamak için İran-Esed kaynaklı propaganda çabaları sistematik bir tarzda sürüyor. Bunca katliam yapanların yalan ve iftiraya başvurmamaları zaten beklenemeyeceğinden burada bir gariplik yok. Oluk oluk Müslüman kanı akıtanlar, elbette dilleriyle de zulüm icra etmekten çekinmeyeceklerdir. Garip olan ise bu kirli, paslı dillerin ürettikleri yalanların farklı çevreler nezdinde de alıcı bulabilmesi.

İşte A Haber’in ve pek çok internet sitesinin de yer verdiği bir ‘haber’ tam da bu durumu göstermekte. Neymiş? Nusra Cephesi de ABD’den silah yardımı aldığını açıklamış! Kim açıklamış, kime açıklamış? Sorma gitsin!

Karşımızda bir Alman dergisine röportaj verdiği iddia edilen Abdul Ezz isimli bir komutan var, daha ne olsun kardeşim!? Zaten fotoğrafta silah var, bayrak var, e bu kadarı yeter de artar bile! Doğal olarak yüzü kapalı Nusra komutanı üstelik Amerikalıların füzeleri doğrudan kendilerine verdiğini söylüyor ve üstelik “Amerikalılar yanımızda” diye de ekliyor.

Ve şimdi bu haber internet denilen dedikodu kazanı sayesinde köpür köpür kaynıyor.

Yahu beyler, İslam düşmanları, zalimler her türlü yalanı, iftirayı meşru görebilirler. Hayatlarını, her şeylerini İslam için, Allah için feda etmiş mücahitleri karalamak adına her türlü kirliliğe başvurabilirler. Peki, siz neden bu çirkin oyuna alet oluyorsunuz? Sizin hiç mi ölçünüz yok? Allah için canlarını vermiş şehitlerin ahiret günü yakanıza yapışacağından hiç korkmuyor musunuz?

Öyle ki bu pespayeliğe İslami hassasiyet sahibi olduğu düşünülen kimi yayın organları dahi ortak olabiliyor. Sormak lazım bunlara. Allahu Teala’nın açık uyarısını neden dikkate almıyorsunuz: “Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın.”

Yoksa illa da kardeşlerinize zulmetmek ve sonuçta pişman olmak mı istiyorsunuz?

*   *   *   *   *

A Haber’in sitesinde yer alan ilgili haber’:

takvim_nusra_haber_fotograf.jpg

ABD’nin terörist dediği El Nusra, ABD’den silah yardımı aldıklarını ve ABD’nin kendilerinin yanında olduğunu açıkladı.

El Kaide’den ayrılarak adını Fetih el Şam olarak değiştiren ve Washington yönetimi tarafından terörist olarak nitelendirilen El Nusra örgütü, ABD’nin kendilerine başta BGM-71 TOW tanksavar füzeler olmak üzere çok sayıda silah gönderdiğini duyurdu.

Haftalık Alman dergisi Focus’tan Jürgen Todenhöfer’a konuşan Abu al-Ezz kod adlı örgüt komutanı, silahların ABD, Rusya ve BM tarafından terör örgütü olarak kabul edilen El Nusra'ya verilmesine herhangi bir örgütün aracılık edip etmediği sorusuna, “Füzeler, doğrudan bize verildi. Amerikalılar bizim yanımızda” cevabını verdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve hükümeti kastederek, “Rejim devrilene kadar savaşacağız” diyen El Nusra komutanı, amaçlarının şeriat kurallarıyla yönetilen bir İslam devleti kurmak olduğunu ve herhangi bir laik devleti tanımayacaklarını ifade etti.

Amerikan yönetimi, El Kaide’den ayrıldığını ve ismini değiştirdiğini açıklayan El Nusra’nın kendileri için hala terör örgütü olduğunu vurgulamıştı.

HABERE YORUM KAT

8 Yorum