1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bu Ne Şimdi? Daha Başlamadan Anlaşma İptal!
Bu Ne Şimdi? Daha Başlamadan Anlaşma İptal!

Bu Ne Şimdi? Daha Başlamadan Anlaşma İptal!

McKinsey ile anlaşmayı eleştirenleri Berat Albayrak’ın hiç de hoş olmayan bir şekilde hainlikle ve cahillikle suçlamasının arkasından şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Bunlardan fikri danışmanlık almayacaksınız” dedi.

06 Ekim 2018 Cumartesi 12:08A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında konuştu.

Döviz kurundaki artışın sadece ekonomik sebeplerle izah edilemeyeceğini belirten Erdoğan, "Bunu söylemekle asla sorumluluktan kaçmaya çalışmıyoruz. Yaptığımız sadece bir durum tespitidir. Krizin kaynağı mahiyetindeki odakların yaptıkları açıklamalar, sorunun farklı sebeplere ve saiklere dayalı olarak tırmandırıldığını açıkça gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"Şu gerçeği hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız: Her kriz beraberinde birçok fırsatı da getirir." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milletimizi fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz. Devlet yönetimi olarak bu krizin üstesinden gelmek için normal şartlarda yıllara sari olarak yapabileceğimiz büyük reformları ve köklü değişimleri kısa sürede hayata geçirdik, geçiriyoruz."

"Bedelini geleceğimize göz dikerek ödetmeye çalışmasınlar"

Türkiye'nin borcuna sadık olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Yeter ki işi diyet borcuna dönüştürmesinler. İşte o zaman külahları değişiriz." dedi.

Kendi ayakları üzerinde yükselen Türkiye'ye hiç kimsenin yeniden diz çöktüremeyeceğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevirecek maharete sahip olduğuna inanıyorum. Ülkemizi kendi reçetelerimizle, kendi çözümlerimizle, kendi programlarımızla hedeflerimize ulaştıracağız. Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye'yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz. Elbette her türlü yatırıma, her türlü desteğe, her türlü katkıya açığız. Yeter ki bunun bedelini bize, egemenliğimize ve geleceğimize göz dikerek ödetmeye çalışmasınlar."

"Biz bize yeteriz"

Erdoğan, "Dünyada kamu borcunun milli gelire oranı en düşük devletlerden biri Türkiye'dir ve hamdolsun ülkemizin bu konuda hiçbir sıkıntısı yoktur." dedi.

Erdoğan, danışmanlık şirketi McKinsey konusunda da "Bütün Bakan arkadaşlarıma, 'Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız' dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz." dedi.

"Son yaşanan hadiseler Türkiye'yi belki bir parça sarsmıştır ama asla yıkamamıştır. Çünkü bugünkü Türkiye ne 1994'ün ne 2001’in Türkiye'sidir." diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İhracatımız geçen ay itibarıyla yıllık 165 milyar doları geçti. Göreve geldiğimizde 36 milyar dolardı. Daha da artacak." açıklamasında bulundu.

DAMAT ELEŞTİRENLERE PARMAK SALLAMIŞTI!

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın McKinsey’nin fişini çeken bu açıklaması karşısında ekonomide en üst makama getirilen damat Berat Albayrak tarafından nasıl karşılanacağı da merak konusu.

Berat Albayrak McKinsey eleştirileri karşısında sertleşerek eleştiri getirenlere adeta parmak sallamış ve bunları cehalet ve ihanet içerisinde olmakla itham etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadının bu AK Parti’ye gönül vermiş insanları yaralayan bu çıkışıyla ilgili bir işlem de yapıp yapmayacağı merak edilenler arasında.

HABERE YORUM KAT

11 Yorum