1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bu Nasıl Bir Mantıktır? Kayyum Atanan Okula Çocuğunu Göndermek Nasıl Sürgün Gerekçesi Olur?
Bu Nasıl Bir Mantıktır? Kayyum Atanan Okula Çocuğunu Göndermek Nasıl Sürgün Gerekçesi Olur?

Bu Nasıl Bir Mantıktır? Kayyum Atanan Okula Çocuğunu Göndermek Nasıl Sürgün Gerekçesi Olur?

Van Özgür-Der’in aktif gönüllülerinden Menderes Polat kardeşimiz dört arkadaşıyla birlikte çocuklarını Gülencilerin okuluna gönderdikleri gerekçesiyle sürgüne gönderildi.

06 Temmuz 2018 Cuma 17:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

DSİ’de memur olarak çalışan Menderes Polat kardeşimiz ve dört arkadaşı akıl almaz bir gerekçe ile görev bölgeleri olan Van’dan sürgün edildiler. Çocuklarını Gülencilerle ilişkili bir okula gönderdikleri iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Menderes Polat kardeşimizin oğlu Serhat Nevbahar Ortaokulu’na kayıtlıydı. 17-25 Aralık’tan sonra ise bu okulun Gülencilerle alakası olduğu ortaya çıkınca Menderes Polat kardeşimiz çocuğunun kaydını dondurmuştu. Daha sonra ise bu okula kayyum atandı. Kayyum atandıktan sonra Menderes Polat kardeşimiz çocuğunun aynı okula kaydını yeniledi.

Buraya kadar anlatılanlardan anlaşılacağı üzere Menderes Polat kardeşimizin maruz bırakıldığı soruşturma ve arkasından gelen sürgün kararını haklı çıkaracak hiçbir makul gerekçe bulunmamakta. Buna rağmen ona ve arkadaşlarına sürgünü reva görenler acaba girdikleri vebalin altından nasıl kalkacaklar? Üstelik de hükümetten en yetkili isimlerin bu tür mağduriyetlerin giderileceğini beyan ederek iyimser bir atmosfer oluşturduğu bir vasatta gelen bu ve benzer haksız kararlar FETÖ ile mücadelenin işgüzar bürokrasi eliyle istismar edilmeye devam edileceğini göstermektedir.

Sitemize açıklamada bulunan Özgür-Der Van Şubesi Başkanı Hayati Beyde, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

“Bu mağduriyetin sonuçlarından biri adalet karinesinin zarar görmesiyken, bir diğeri de aile bütünlüğünün zarar görmesidir.  Mağdurlardan Menderes Polat da tayini Kars’a çıkarılanlardandır. Kardeşimizin, çocuğunu,  daha sonra Gülencilerle ilişkili olduğu anlaşılan okula gönderdiği doğrudur. Ne var ki kardeşimiz 17-25 Aralık’tan sonra oğlunu bu okuldan aldırmıştır. 17-25 Aralık’tan sonra çocuğunu yeniden bu okula gönderdiği de doğrudur. Ancak şöyle bir farkla ki; bahsedilen tarihten kısa bir süre sonra bu okula devlet kayyum atamıştır. Dolayısıyla Menderes Polat kardeşimiz de bu okulun artık devlete ait meşru bir okul olduğu bilinciyle oğlunun kaydını yaptırmıştır.”

Öte yandan Menderes Polat’ın ömrü boyunca bu yapıyla bir ilişkisinin olmadığını belirten Hayati Beyde, sözlerine şöyle devam etti:

“Menderes Polat,  15 Temmuz darbe gecesinin daha ilk anlarından itibaren başına gelebileceklerden korkmadan meydanlara çıktığını ispatlayacak birçok paylaşım ve fotoğrafa sahiptir. Kendisinin ve arkadaşlarının böyle bir muameleye tabi tutulmasının çok ciddi maddi ve manevi sorunlara neden olacaktır. Van Özgür-Der olarak yetkili mercilerden bu ve buna benzer mağduriyetlerin hukuk çerçevesinde ve ivedilikle çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

6 Yorum