1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bu “İrtica” Afişlerini Astıran Belli Oldu
Bu “İrtica” Afişlerini Astıran Belli Oldu

Bu “İrtica” Afişlerini Astıran Belli Oldu

Türkiye'nin dört bir yanına asılan "irtica" afişlerinin faili belli oldu.

18 Ağustos 2012 Cumartesi 12:58A+A-

Darbeye zemin hazırlamak için 2003'ten itibaren kahvehanelerin camlarına, elektrik direklerine, yol kenarlarındaki duvarlara asılan 'irtica geliyor' içerikli afişlerin kaynağı bulundu. O dönem bazı gazetelerde de yer alan esrarengiz afişlerin altından Cumhuriyetçi Çalışma Grubu (CÇG) çıktı. 

Zaman'da yer alan habere göre Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'a tanık olarak ifade veren muvazzaf uzman çavuş Aykut Öztürk, grubun 2003'te AK Parti hükümetini yıkmak için yaptığı afişleme faaliyetini anlattı.

Eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un illegal olarak kurduğu CÇG tarafından afişleri asmak için görevlendirildiğini belirten Jandarma Uzman Çavuş Aykut Öztürk, bir afişin aslını da savcıya sundu.

2003-2004 yıllarında Tekirdağ Muratlı'da çalıştığını söyleyen Öztürk, şu bilgileri verdi: "Mart 2004 seçimlerinden önce İlçe Jandarma Komutanlığı'na afişler gönderildi. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, afişleri tüm karakollara dağıttı. Talimatta afişlerin herkesin görebileceği umumi yerlere asılması istendi. Broşürler bütün ilçelerde devriyeler tarafından asıldı."  

Uzman Çavuş Öztürk, 12 Haziran 2011 seçimlerinde İstanbul Tuzla'da AK Parti'nin seçim afişlerinin jandarma devriyeleri tarafından toplatıldığını da vurguladı. 

cumhuriyet-seriat-irtica-afisi.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT