1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Bu Gazetecilik Değil, Takıntılı Ruh Hali
Bu Gazetecilik Değil, Takıntılı Ruh Hali

Bu Gazetecilik Değil, Takıntılı Ruh Hali

Taraf Türkiye’yi IŞİD üzerinden mahkûm ettirmek için adeta çırpınıyor!

02 Eylül 2014 Salı 15:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bir süre öncesine kadar Nusra haberleriyle, daha doğrusu uydurmalarıyla kampanya yürüten Taraf, şimdilerde IŞİD’e sardırmış vaziyette. Hemen her gün bir yandan ‘IŞİD tehdidi’ öte yandan da Türkiye’nin IŞİD ile irtibatı üzerine haber görünümlü yalanlar, iftiralar sırlamaktan çekinmiyor.   

Taraf’ın bugünkü IŞİD menüsünde bir ‘ekonomi’ haberi var. Gökhan Erkuş imzalı haberin girişinde şu spot dikkat çekiyor:

Yılın ilk sekiz ayında Türkiye’nin ihracatı yüzde 5.3 artarken, IŞİD’in kontrolündeki Suriye’ye ihracat artışı yüzde 57 olarak gerçekleşti. İhracat artışında en önemli kalem savaş için kullanılan oto satışında oldu.

Bile isteye sapla samanın birbirine karıştırıldığı haberde bir dizi iddia hiçbir temeli olmaksızın sıralanmış. Bunları tek tek tartışmak, saçmalığını dillendirmek gereksiz. Çünkü haberi yapan gazetenin niyeti gerçeği ortaya çıkarmak değil, bir şekilde Suriye’de muhalifleri karalamak ve oradan da kalkarak Türkiye’yi ‘teröre destek veren ülke’ konumuna oturmak. Bu amaçla uzun bir süreden beridir sol-Kemalist unsurlarla birlikte, Gülen medyası ve onun yörüngesindeki Taraf’ta yalanlar, karalamalar, iftiralar gırla gidiyor.

Gazetecilik kılıfıyla yürütülen bu kirli yayınlar demetinden bir örnek olarak karşımıza çıkan bugünkü ‘haber’e ilişkin ayrıntılı bir değerlendirme yapmaya gerek yok ama sadece şuna dikkat çekmekle yetinelim.

Bu nasıl bir mantıktır ki, Suriye ile ekonomik ilişkiler geriler, suçlarsınız, “Bakın işte ticaretimiz azaldı, esnafımız, ihracatçımız kaybetti!” diye yakınırsınız. Artar, bu sefer de “IŞİD’e pazar olduk” diye suçlarsınız! Sanki Suriye’de rejimin kontrolünden çıkan tüm bölgeler IŞİD’in hâkimiyetinde ve yine sanki Suriye’de yaşayan milyonlarca insan hep IŞİD mensubu, savaşçısı! Nitekim aynı kafa geçtiğimiz aylarda IŞİD Musul’u ele geçirdiğinde “Türkiye’nin ihracatı durma noktasında” diye bol bol tehlike çanları çalmıştı.

Gerçekten çok çarpıcı bir zihniyet ve tutumla karşı karşıyayız. “Bir şeyler karalayalım, içinde bir biçimde Nusra, IŞİD geçsin ve oradan Türkiye’yi, daha doğrusu AK Parti Hükümetine bindirelim” ahlaksızlığı had safhada mide bulandırıcı bir hal almış durumda. 

taraf-gazetesi-isid.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum