1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bu Defa da FETÖ Üzerinden Başörtüsü Düşmanlığı Hortlatılıyor
Bu Defa da FETÖ Üzerinden Başörtüsü Düşmanlığı Hortlatılıyor

Bu Defa da FETÖ Üzerinden Başörtüsü Düşmanlığı Hortlatılıyor

FETÖ’nün darbe girişiminden sonra şimdi de başörtüsü düşmanlığı başladı. Bazı kolej ve dershaneler başörtülülerin başvurularını kabul etmiyor. Otobüs duraklarında da sataşmalar yaşanıyor.

01 Eylül 2016 Perşembe 08:55A+A-

Ercan Baysal / STAR

28 Şubat’ta yaşanan başörtüsü düşmanlığı, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin ardından yeniden gündeme geldi. FETÖ bahanesiyle Türkiye’nin farklı şehirleri ve mesleklerinde başörtüsü düşmanlığı yapılıyor.  Özel sektörde başörtüsüyle yapılan bazı başvurular FETÖ gerekçesiyle kabul edilmezken, Alışveriş Merkezleri’nde (AVM) açılan şeker tezgahlarında dahi türbanlılara iş verilmediği ortaya çıktı. Sivil toplum kuruluşları ve sendikalara gelen şikayetlere göre özellikle büyükşehirlerde bazı kolej ve dershaneler başörtülü bayanların başvurularını “Siz kapalısınız, iş veremeyiz” gerekçesiyle geri çeviriyor. Son olarak Ankara’da bir koleje başvuru yapan genç bayan öğretmen adayı baş örtülü olduğu gerekçesiyle ret cevabı aldı. A.Y. isimli gencin, başvurusu türbanlı olduğu için geri çevrildi.

ÖZEL SEKTÖRDE İŞ YOK

Uzmanlar kapalı genç kızlara FETÖ’nün ablaları gözüyle bakan bir kesimin oluşmaya başladığına dikkat çekerek ‘AK Parti başörtüsü zulümü bitirdi. Son olarak polislere başörtüsü serbestliği getirildi. Ancak FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında başörtüsü düşmanlığı hortladı. Çok sayıda işletme başörtülülere iş vermiyor’ dedi. 28 Şubat’ta tavan yapan başörtüsü düşmanlığının, yeniden hız kazandığı, otobüs duraklarında bekleyen başörtülülere bile, ‘Bu ülkede kapalılar yüzünden darbe oldu. Sizin yüzünüzden ülke darbeye maruz kaldı’ diyerek sataşmalar başladığı gözlendi. Bu arada polisin ardından Milli Savunma Bakanlığı da kılık kıyafeti düzenleyen bir yönetmelik değişikliğine gitti. Bu gelişme ‘askeriyede başörtüsü serbest’ şeklinde değerlendirilse de TSK’da kadın çalışanların başörtüsünü engelleyen özel hüküm hala devam ediyor.  

KARŞI ÇIKMAK UTANÇ VERİCİ

Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gazetecilerle sohbet toplantısında buluşan Yalçın, “Kadın polislere başörtü yasağının kaldırılarak, ayrımcılığa son verilmesi normalleşmedir. Karşı çıkmak ise büyük bir utançtır. Halkın yüzde 99’unun Müslüman olduğu bir ülkede başörtüsü yasağını savunmak sadece utanç değil, çağdışılıktır.  Kılık kıyafet yönetmeliği dahil, temel hak ve özgürlüklerin önündeki engeller tümüyle kaldırılmalıdır” dedi. Yalçın ayrıca ucu nereye giderse gitsin FETÖ’nün arkasındaki güçlerin deşifre edilmesini istedi.

CHP nefret kustu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Emniyet mensupları kıyafet yönetmeliğindeki değişikliğe değinen Böke, “AK Parti yaptığı hataları da örtmek için türbana sığınıyor.  Toplumu inanç, kimlik ve yaşam tarzı üzerinden ayrıştırıyor. Bu ayrıştırmanın son bulmasının tek yolu, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik ve sosyal devlet niteliğinin herkes tarafından hatırlanmasıdır” diye konuştu. Böke, iktidarın, Türkiye’yi 15 Temmuz karanlığına sürükleyen politikalarının devam ettiğini öne sürdü. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT