1. YAZARLAR

  2. Mehmet Şeker

  3. Bu dava nasıl bitsin?
Mehmet Şeker

Mehmet Şeker

Yazarın Tüm Yazıları >

Bu dava nasıl bitsin?

15 Haziran 2009 Pazartesi 04:35A+A-

Asrın davası kabul edilen Ergenekon için "Ergenekon Terör Örgütü" demek yasaklandı. Kısaltması olan ETÖ'yü kullanmak da aynı kapsamda.

Mahkeme kararına uymak ve "İddia Edilen Ergenekon Terör Örgütü" demek zorundayız.

Kısaca söylemek gerektiğinde ise İEETÖ çıkıyor.

Ne sevimli bir ucube! Açık adı da, kısaltması da kendi gibi!

* * *

Normal şartlardaki diğer davalar hızında yürüseydi, 100 oturum yaklaşık 25 yıl sürecekti.

"Ergenekon tam gaz gidiyor" derken kast ettiğimiz buydu işte.

İyi niyet sahipleri, Silivri'de tutuklu bulunan sanıklar adına üzüntü duyduklarını belirterek, davanın bir an önce sonuçlanması gerektiğini dile getiriyorlar.

Bu temenniye katılmamak mümkün değil. Kesinlikle çok çabuk sonuçlanması, suçlu olanların cezalandırılması, masumların da aklanarak özgürlüğüne kavuşması ümit edilir.

* * *

Bu çok özel ve çok önemli davanın sanıkları için olduğu kadar, hâkimleri için de iyi niyetli temennilerde bulunmak ve takdirlerimizi bildirmek durumundayız.

Hâkimler, radarların tespit kapasitesini bile aşan süratle götürüyorlar davayı.

Yine de her an genişleme eğilimiyle, ek dosyalarla, yeni belgelerle büyümeye devam ediyor.

* * *

Bir yandan beş yıl, on yıl, onbeş yıl öncesine ait deliller yer altından zuhur ederken, öte yandan henüz üstünden bir ay geçmemiş belgeler arzı endam ediyor.

Nisan 2009 tarihli olduğu iddia edilen (bakınız, bu ibareyi unutmadık) "Eylem Planı" çıktı.

"AKP ile Fethullah Gülen'i Bitirmek" amacıyla hazırlanan bir eylem planı.

* * *

Gerçekten bitirmek istediğiniz kişinin elini görecek yahut en azından tahmin edecek ve işler taş atacaksınız. Atılması planlanan taşlara bakalım o halde:

Işık evlerine silah ve cephane yığmak...

Karşı propagandaya karşı propaganda yapmak...

Kurtlar Vadisi ve Tek Türkiye gibi diziler hakkında olumsuz haberler yaptırılarak söz konusu dizilerin güvenilirliğinin yitirilmesi sağlamak...

Öğrencilere ait ibadet haberlerinin medyada yoğun olarak yer almasını sağlayarak, Milli Eğitim Bakanı'nı kamuoyu nezdinde yıpratmak...

Ergenekon tutuklusu subayların masum olduğu ve irticayla mücadele ettikleri için iftiraya uğradıkları yönünde haberler yaptırmak...

* * *

Plan detaylı. En şık yeri ise son kısmındaki 'Kara propaganda' bölümü:

Geniş yankı bulan ses kayıtları bilgi kirliliği yaratmak üzere irticacılar tarafından yayınlanmış gibi gösterilecek, ama dinleyenlerin bizi haklı bulacağı tarzda ses kayıtları düzenlenecek.

Çeşitli bilgi ve belgelerle ilgili ortaya yem atılarak yakalanan personel hangi gruba ait olursa olsun FG'ci oldukları şeklinde ifade vermeleri sağlanacak ve bahse konu personelin adı basında duyulduktan sonra ahlaki açıdan olumsuzlukları ile ilgili haberler yaptırılacaktır.

Yukarıda açıklanan şekildeki personelin, sıradan dahi olsa arkadaş çevresindeki en olumsuz kişi onların en yakın arkadaşı gibi gösterilerek, FG'cilerin iç yüzüymüş gibi düşünülmesi sağlanacaktır.

İhbara dayalı ev baskınları yaptırılarak, buralarda silah ve mühimmatın yanısıra, FG'ciler ile irtibat kurulması istenen oluşumlara (Yahudilik, CIA, MOSSAD, Humeyni vb) ait objelerin aynı ortamda bulunması sağlanacak.

Ev baskınlarında Alevi düşmanlığını körükleyici belgelerin bulunması sağlanacak.

* * *

Kim ne derse desin, bütün bunların "uydurma olduğunun" ortaya konulmasını ümit ediyorum.

Aksi halde, büyük aksilikler çıkacaktır. Ebadı ve işlevi, çıktığı zaman belli olur.

YENİ ŞAFAK

YAZIYA YORUM KAT