1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu Çağdaş Barbarlığı, ’Nazi’ler Bile Akledememişti, Herhalde..
Bu Çağdaş Barbarlığı, ’Nazi’ler Bile Akledememişti, Herhalde..

Bu Çağdaş Barbarlığı, ’Nazi’ler Bile Akledememişti, Herhalde..

Selahaddin E. Çakırgil, gündemi yorumluyor....

24 Temmuz 2014 Perşembe 21:40A+A-

Gazze’de sergilenen korkunç barbarlık üzerine söylenecek söz bulamıyorum.

Ve, Gazze’nin mazlum müslüman halkına değil; sionist yahudilere acıyorum.

Çünkü, düşmanın bile insanlıktan nasibi olanını, şerefli, haysiyetli, izzetli olanını ister insan olan..

Ve bunlar ise sûreten insan, ama, sîreten, rûhen birer canavar.. Ve gerçekten onların bu hallerine bakıp acımak gerekiyor..

Gazze halkı ise.. İnsanlık şeref ve haysiyetini yere düşürmemek için, zulme, zorbalığa teslim olmamak için, kula kul olmayı kabul etmemek için ve ’gerçek hürriyetin sadece Allah’a kulluk idrakinden uzak düşmemek olduğunu’ anlatmak için, son nefesini verinceye kadar direneceğini dünyaya göstermeye  çalışıyor; elinde doğru dürüst hiç bir gücü maddî olmadığı halde..

Ve en büyük güç ve silahı, insanlığı terketmemek idrakinde bilerek..

Böyle bir halkın üzerine, modern teknolojinin bütün imkanlarıyla yapılan saldırının barbarlığını anlatmak için nasıl bir kelime bulmalı?

Sionistlerin sûreten insan görünümünde oldukları halde, insanlıktan zerre kadar nasibi olmayışları dolayısiyle onlara gerçekten de acıyalım.

Gazze’deki savaştan söz ediliyor.

Biraz mâkul olmak isteyenler ise, en azından ’tek taraflı bir savaş’tan söz ediyor.

Hayır, bu savaş değil.. Düpedüz haydutluk.. Ama, uluslararası hukuk adına, işlenen bir haydutluk.. Ve uluslararası hukuk havarisi geçinen -başta B. Amerika olmak üzere-, bütün emperyalist güçlerin tam desteğiyle ve alkışlarıyla..

Çünkü, karşı tarafta bir ordu yok, savaşçı güç yok.. Savunmasız, ordusuz, devletsiz bir halk var.. Sadece 300 km.²  kadarcık bir alanda sıkışmış iki milyonu aşkın bir insan kitlesi, su kaynakları ve tesisatı elektrik, yol gibi bütün temel alt yapıları, sionist İsrail rejimince tahrib edilmiş, aç, bi-ilaç vaziyette, direnişini sürdürüyor.

Gerekçe de, ’İsrail’in kendini savunma hakkının olduğu’ lafı..

Bu, emperyalizmin bu konuda, 70 yıla yakın zamandır sergilediği cinayetlerine bakıldığında, şu manaya gelmektedir: ’Sadece İsrail’in savunma hakkı hakkı vardır, diğerlerinin öyle bir hakkı sözkonusu değildir.. Onlar İsrail’in varlığına fedâ edilmelidirler.’

*

Böylesine, hiç bir insanî- ahlâkî kaygu tanımayan ve taşımayan bir haydutluğa rağmen.. Sionist rejimin başbakanı, sivil halk kesimleri üzerine saldırttığı ordusunu, ’dünyanın en ahlâklı ordusu..’  olarak niteleyebiliyor.

Yazının Devamı... >>>

HABERE YORUM KAT