1. YAZARLAR

  2. Merve Kavakçı

  3. Bu bir ihbar yazısıdır!
Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Yazarın Tüm Yazıları >

Bu bir ihbar yazısıdır!

08 Ocak 2013 Salı 00:02A+A-

Kadriye Sevgi Yılmaz. Diyarbakır’da öğretmen. Kıyafet yönetmeliğini protesto için derslere başörtüsüyle girmek istedi. Müdür öğrencilerinin gözleri önünde yaka paça dışarı attı diyor haber.

Diyarbakır’da Evliya Çelebi İlköğretim Okulu öğretmenlerinden olan Kadriye Sevgi Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın son düzenlemesi olan serbest kıyafet yönetmeliğinin başını örtmek isteyen öğrenci ve öğretmenleri kapsamamasını protesto etmek maksadıyla konuyla alakalı olarak organize olan sivil toplum kuruluşlarına destek vermiş. Okuluna başı örtülü olarak girmeye kalkışınca da olanlar olmuş. Okul müdürü Zeynel Abidin Demir ne öğretmeni ne ihtar vermiş ne tutanak tutmuş tabiri caizse meseleyi kendi ellerine almayı tercih etmiş ve Kadriye Sevgi Yılmaz’ı fiziksel olarak tartaklamış yaka paça dışarı atmış. Hem de bunu öğrencilerin gözü önünde yapmış. Adeta bir şov! Hem de nasıl bir şov. Ele geçen fırsatı kaçırmazcasına canla başla sergilenen bir şov. Ders mahiyetinde zira. Kime mi? En başta öğrencilere. Öğrenciler bu ‘irfan’ yuvası olması gereken okulda ‘irfan’ edinecekler değil mi? En başta da okullarının başöğretmeni konumundaki müdürlerinden edinecekler değil mi? Onu en başta rol model alacaklar öyle değil mi? O zaman müdür bey öğrencilere kendi elleriyle bir ders vermeyi kendine bir borç bilmiş ve saldırmış Kadriye öğretmenin üstüne. Yaka paça atmış dışarı. Bu kadarla kalsa bir türlü… Ama burada da durmamış Evliya Çelebi İlköğretim Okulu müdürü Zeynel Abidin Demir. 28 Şubat zihniyetini bir de dile dökmüş ve bağırmış Kadriye Sevgi öğretmene: ‘Sen Cumhuriyet kadını değilsin!’

Hayretler içinde kalıyoruz! İnsan düşünmeden edemiyor tabii. Kadriye Sevgi Yılmaz Cumhuriyet kadını değil de bu zulmü ona reva gören, öğrencilerinin önünde tartaklamayı, bir kadına el kaldırmayı hak sayan Evliya Çelebi İlköğretim Okulu müdürü Zeynel Abidin Demir ne derece Cumhuriyet adamıdır!? Bu mudur Cumhuriyetten öğrendiği Demir’in. Bu mudur öğrencilerine bırakmak istediği miras, başını örten bir kadını nerede görürseniz yaka paça kovun!? Bu mu!?

Bu nasıl bir ahlak anlayışıdır… bu nasıl bir nezaket anlayışıdır… bu nasıl bir din anlayışıdır… bu nasıl bir özgürlük anlayışıdır… bu nasıl bir evrensel hak anlayışıdır… bu nasıl bir zihniyettir!?

Haberin devamında öğreniyoruz ki Memur Sen olaya hemen tepkisini göstermiş. Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Sayın Yunus Memiş, “Bu 28 Şubat zihniyetidir. Bir müdürün başörtülü bir öğretmene “sen cumhuriyet kadını değilsin” demesi ve o öğretmeni öğrencilerinin gözleri önünde yaka paça dışarı atması kabul edilecek bir davranış değildir. Müdür hakkında soruşturma başlatılmalıdır” demiş.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’nı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ve diğer yetkilileri göreve çağırıyoruz. İnsanlık suçu işleniyor. Nefret suçu işleniyor. Anayasal hak ihlali yaşanıyor. Seyirci mi kalacağız!

YENİ AKİT 

YAZIYA YORUM KAT

2 Yorum