1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu Anlaşma Rencide Edicidir; Tayyîb Bey!
Bu Anlaşma Rencide Edicidir; Tayyîb Bey!

Bu Anlaşma Rencide Edicidir; Tayyîb Bey!

bu anlaşmanın özellikle propaganda savaşının etkilerini kırmakta rolünün olduğu söylenebilse bile, o anlaşma metninin o şekilde yazılması, kabul edilmemeli..

20 Ağustos 2016 Cumartesi 22:07A+A-

Selahaddin E. Çakırgil’ın yorumu:

Anlaşma metnindeki ifadeyle.‘İsrail devletiyle Türkiye Cumhuriyeti arasında, Ankara ve Kudüs’de 28 Haziran günü imzalanan‘ ve‚ 31 Mayıs 2010 tarihinde yaşanan konvoy (Mavi Marmara) hadisesi sırasında yakınlarını kaybedenlere tazminat olarak, ex gratia 20 milyon Amerikan doları ödeme yapılması‘na ilişkin usul anlaşması‘, sadece Türkiye devletini değil, TC. vatandaşlarını da rencide edici mahiyettedir.

Bu anlaşmayla, gerçek veya tüzel kişiler tarafından İsrail rejimine yönelik her türlü hukukî ya da cezaî talebe ilişkin her türlü sorumluluktan bu rejimin muaf tutulacağı ve o yoldaki her türlü taleblerin Türk Hükümeti‘nce karşılanacağı bildirilmekte ve işlenen o cinayetin hukukî ve cezaî sorumluluğu zımnen Türkiye’ye yüklenmiş bulunmaktadır..

Bu anlaşma, TC. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun H. Sinirlioğlu ile ve karşı taraftan da aynı statüdeki meslekdaşı olan Dore Gold’un imzasını taşıyor.

Yazının Devamı >>>