1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. B’Tselem: İsrail Güçleri Bedran’ı Kasten Öldürdü
B’Tselem: İsrail Güçleri Bedran’ı Kasten Öldürdü

B’Tselem: İsrail Güçleri Bedran’ı Kasten Öldürdü

İşgal güçlerinin kurşunuyla şehit olan Mahmud Bedran.

25 Haziran 2016 Cumartesi 02:40A+A-

Siyonist işgal rejiminde faaliyet gösteren insan hakları örgütü B’Tselem, işgal güçlerini 15 yaşındaki Mahmud Bedran’ı kasten ve gerekçesiz öldürmekle suçladı.

B’Tselem yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin geçen Salı günü Filistinlilerin kullandığı bir araca ateş açıp Mahmud Bedran’ı (15) öldürmeleri ve dört arkadaşını da yaralamalarının kasıtlı olduğunu ve bunun ordunun takip ettiği politikanın bir sonucu olduğunu ifade etti.

Örgüt açıklamasında ayrıca, sahada yaptıkları çalışma neticesinde askerlerin hiçbir gerekçe olmadan Mahmud Bedran’ın bulunduğu araca yoğun şekilde ateş açtıklarını gördüklerini kaydetti.

B’Tselem işgal ordusunun çelişkili açıklamalarına da dikkat çekerek “ordu önce 443 nolu caddede İsrail araçlarına molotof atan iki teröristin vurulduğunu duyurdu. Çok geçmeden ifadeyi değiştirerek gençlerin yanlışlıkla vurulduklarını açıkladı” dedi.

B’Tselem olayın nasıl geliştiğiyle ilgili ise şu bilgileri verdi:

“Salı günü saat 01.30 civarında Beyt Ur Et-Tahta köyünden olan yedi kişi Beyk Sira köyünden dönmekte iken ve araçları 443. nolu caddede Filistinlilere ait araçların geçtiği dar geçide yaklaşırken işgal güçlerinin yoğun ateşiyle karşılaştı. 40-50 metreden yoğun şekilde ateşe maruz kalan araçtakiler şoför dahil hepsi yaralandı. Sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu araç duvara çarptı. Saldırıda Mahmud Bedran olay yerinde hayatını kaybederken, ikisi ağır yedi kişi de yaralandı.”

B’Tselem’e konuşan saldırıya uğrayan yolcular, saldırıdan önce bölgede bir anormallik görmediklerini söylediler.

Yolcular, olaydan hemen sonra bölgeye gelen askerlerin ilk yardım ekipleriyle ambulansın kendilerine yaklaşmalarına izin vermediklerini ifade ettiler.

FİEM

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT