1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Böyle Bir CHP'ye MİT Neden Operasyon Yapsın?"
"Böyle Bir CHP'ye MİT Neden Operasyon Yapsın?"

"Böyle Bir CHP'ye MİT Neden Operasyon Yapsın?"

Kurtuluş Tayiz, MİT'in CHP'yi karıştırdığı iddialarına karşın, 'kritik dönemlerde işe yaramayan CHP'yi MİT neden karıştırsın' dedi.

26 Kasım 2014 Çarşamba 06:16A+A-

24 TV'de moderatörlüğünü Zeynep Türkoğlu'nun yaptığı 'Politik Eksen' programında Kurtuluş Tayiz ve Yıldıray Oğur konuk oldu. Programda, AK Parti'nin Alevi meselesine ilişkin attığı adımlar ve Kılıçdaroğlu'nun MİT iddialarına ilişkin önemli açıklamalar oldu. Davutoğlu'nın Tunceli'ye oy için gitmediğini belirten Tayiz, 'hiçbir kritik dönemde başarılı olamayan CHP'yi MİT neden karıştırsın' diye sordu.

AK PARTİ BUNU OY ALMAK İÇİN YAPMADI!

Kurtuluş Tayiz, Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli ziyaretini değerlendirdi. AK Parti’nin Alevi meselesini çözmek zorunda olduğunu bildiğini söyleyen Tayiz, oy almak için oraya gitmediğini ifade etti.

Tayiz, şunları söyledi:

“Burada mezhepçi bir iktidar yok. Bu iktidar yeni bir Türkiye yolunda Kürt meselesini olduğu gibi Alevi meselesini de çözmek zorunda, bunu biliyor. İktidarın Alevilerden oy hesabıyla oraya gittiğini kimse iddia edemez. “Oy çalmak için gidiyor” ya da “CHP’yi yıpratmak için gidiyor.” Hayır “Yeni Türkiye” için bunu yapmak zorunda.”

HİÇBİR KONUDA MUVAFFAK OLAMAYAN CHP’YE MİT NEDEN OPERASYON YAPSIN?

Kurtuluş Tayiz, MİT’in CHP’yi karıştırması için bir neden olmadığını ifade etti. Gezi olaylarında ve 17-25 Aralık operasyonlarında hiçbir muvaffakiyeti olmayan, kritik dönemlerde bir işe yaramayan CHP’ye neden operasyon yapsın sözlerini aktardı. Tayiz, sözlerine şöyle devam etti:

“Gezi’yi, 17 Aralık’ı yaşadık, CHP hiçbir konuda muvaffak olamadı. MİT, böyle bir parti için niçin operasyon yapsın? Zaten Türkiye’nin bütün kritik dönemlerinde zaten bir işe yaramadınız. Etkin, güçlü bir siyasi organizasyon değilsiniz zaten. Kendi içiniz kaynıyor, kim niye size operasyon yapsın? Hani; “çok güçlü bir gidiş var, iktidar bundan dolayı tir tir titriyor, aman ya rabbim Kemal Kılıçdaroğlu’nu çabuk etkisizleştirelim yoksa bizi mahvedecek.” Böyle bir durum yok.”

MİT OPERASYON YAPSA...

Yıldıray Oğur, Kılıçdaroğlu’nun MİT’in CHP’yi karıştırdığı iddiasına ilişkin “MİT operasyon yapsa ne operasyonu yapardı” sorusu yönelterek “Kılıçdaroğlu’nun Baykal’ın yerine gelmesi olurdu” dedi. Oğur, şöyle devam etti:

“CHP gibi bir parti vardı, Baykal çözüm sürecine karışı çıkıyordu. Bir anda bir kaset operasyonuyla Kılıçdaroğlu onun yerine geldi ve Kılıçdaroğlu çözüm sürecine destek vermeye başladı. Çözüm sürecini kim yürütüyor? MİT. Kimin işine geldi Kılıçdaroğlu’nun gelip, Baykal’ın gitmesi? MİT’in işine geldi. Yani “MİT operasyon yapsa ne operasyonu yapardı” Kılıçdaroğlu’nun gelmesi olurdu. İstihbarat operasyonlarında olacak her şey var ortada. Kaset var, gizli çekim var, tasfiye var...”

STAR

HABERE YORUM KAT