1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BOSNA-HERSEK

  4. Bosna'dan Suriye'ye Anlamlı Destek
Bosnadan Suriyeye Anlamlı Destek

Bosna'dan Suriye'ye Anlamlı Destek

'Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyasına Bosna Hersek'in ilk Devlet Başkanı İzzetbegoviç'in öncülük ettiği Genç Müslümanlar Derneği, kampanyaya katılacağını açıkladı.

05 Ocak 2013 Cumartesi 00:18A+A-

Suriye'de yaşanan trajedinin benzerini 1992-1995 yılları arasındaki savaşta yaşayan Bosna-Hersek'te, Türkiye'de başlatılan 'Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyasına verilen destek her geçen gün büyüyor.

Bosna-Hersek Sendikalar Konfederasyonu ve insani yardım kuruluşu Merhamet'in öncülüğünde çeşitli sivil toplum örgütlerince yürütülen kampanyaya, Bosna Hersek'in ilk Devlet Başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in öncülük ettiği Genç Müslümanlar (Mladi Muslimani) Derneği de destek vereceğini açıkladı.

1939 yılında kurulan ve "özgür Bosna Hersek"in temeli olduğu düşünülen Genç Müslümanlar Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye halkına yönelik yardım kampanyanın Bosna Hersek'te de düzenlenmesinin sembolik önemi vurgulandı. Bosna Hersek halkının Suriye'deki evlerinden edilmiş insanların durumunun aynısını yaşadığını hatırlatılan açıklamada, Bosnalıların bir insanlık dramı içinde bulunan Suriyeli savaş mağdurlarına her türlü destek vereceği kaydedildi.

Kampanyaya ayrıca Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Uluslararası Yardım Vakfı Emmaus'un da katılacağı açıklandı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Sendikalar Konfederasyonu binasında 9 Ocak 2013'te düzenlenecek basın toplantısı ile birlikte başlayacak kaampanyaya daha önce, Bosna Hersek İslam Birliği'nin de katılacağı bildirildi.

"Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye" kampanyasına, Bosna-Hersek'te Sendikalar Konfederasyonu ve insani yardım kuruluşu "Merhamet"in yanı sıra Saraybosna'da faaliyet gösteren İstanbul Kültür ve Eğitim Merkezi, Dayanışma Derneği, İngiliz insani yardım kuruluşu "Muslim Aid", Bosna-Hersek Federasyonu Esnaf Odası ve çeşitli üniversiteler ile basın kuruluşları da destek veriyor. (AA) 

HABERE YORUM KAT