1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Bomba Dolu BMP İle Şii Militanlara Saldırı Anı
Bomba Dolu BMP İle Şii Militanlara Saldırı Anı

Bomba Dolu BMP İle Şii Militanlara Saldırı Anı

Suriye'nin İdlib kentine bağlı Fua bölgesinde Suriyeli muhalifler ile Şii militan destekli Esed rejimine bağlı güçler arasında çatışma yaşandı.

26 Temmuz 2015 Pazar 00:29A+A-
Suriye'de muhaliflerin birçok yeri kontrol altında tuttuğu İdlib kentin'de Şiilerin yoğunlukta olduğu Keferya ve Fua'da şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Ağır silahların kullanıldığı bölgede muhalif gruplardan Ahraruş Şam, rejim karargahına bomba yüklü BMP ile saldırı düzenledi.

Ahraruş Şam grubu sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı bir videoda, İdlib kentinin Fua bölgesinde bulunan Sevağiyye köyünde Şii militanlara ait bir karargaha düzenlediği saldırı anını yayınladı.

Görüntülerde, karanlıktan yararlanan Ahraruş Şam birlikleri bomba döşenmiş bir BMP'yi uzaktan kumandayla kontrol ederek Esed ordusuna destek veren Şii militanlara ait bir karargaha doğru sürdüğü görülüyor.

Yaklaşık bir dakika sonra büyük bir gürültüyle patlatılan BMP, Şii militanlara ait karargahı alev topuna çevirirken saldırıyı kameraya çeken muhalifler ise patlamanın etkisi ile tekbir çekerek olayı kutladığı görülüyor. Saldırıda ölü veya yaralı sayısı belirtilmez iken bölgede çatışmaların yoğun şekilde sürdüğü bildiriliyor.

Kaynak: ISLAH HABER

HABERE YORUM KAT