1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Bölgemizde Son Süreçte Yapılan Bütün Saldırıları Kınıyoruz!
Bölgemizde Son Süreçte Yapılan Bütün Saldırıları Kınıyoruz!

Bölgemizde Son Süreçte Yapılan Bütün Saldırıları Kınıyoruz!

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları, PKK'nın son dönemlerde sivilleri katlettiği şehir merkezlerindeki saldırılarına tepki gösterdi. Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında vahşi saldırılar lanetlendi.

17 Ağustos 2016 Çarşamba 11:52A+A-

Açıklamanın tam metni;

Bölgemizde Son Süreçte Yapılan Bütün Saldırıları Kınıyoruz!

Yüzyıllar boyunca adaleti, merhameti ve şefkati kurumsallaştıran coğrafyamız bugünlerde şiddeti kendilerine meslek edinen ölüm baronları tarafından esir alınmaya çalışılmaktadır. Hedefi belli olmayan bombalı saldırılarla kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden onlarca sivilin ölümüne sebep olanların haklı hiçbir gerekçesi yoktur ve olamaz. Çünkü hak, sivil insanların öldürülmesiyle elde edilemez. Ayrıca bilinmelidir ki insanlarımızı hayattan koparıp birer ölüm makinesine dönüştüren bu vahşet güçlerinin kendi politik ihtiraslarına kurban etmeye çalıştığı şey aynı zamanda halkımızın geleceğidir. Ancak görünen o ki, halkımızı ölüm ve korkuyla terbiye etmeye çalışıp kendi iktidarlarını tesis etmeye çalışan bu şer çeteleri bu halkın geleceği adına hiçbir kaygı taşımamaktadırlar.

Buradan Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak ölümü, şantajı ve tehdit etmeyi kendilerine yöntem edinen bu güruhun yaptığı vahşet eylemlerini lanetliyoruz!

Diğer taraftan çözüm süreci boyunca bölge halkının sivil siyaset alanını tesis etmek için kendilerine verilen krediyi tüketen sorumsuz siyasetçilerin PKK'nın eylemlerine destek veren ve onlara çanak tutan tavırlarını da kınıyoruz!

Şiddete Karşı Sesimizi Yükseltmeliyiz!

Unutulmamalıdır ki halkımız şimdiye kadar birçok kritik eşikten geçmiş ve bugünlere gelebilmeyi başarmıştır. Ve elbette bundan sonra da kendi tarihsel konumuna erişecek bilinçle hak ve hukuk mücadelesini sürdürecektir. Fakat Kürtlerin mağduriyeti üzerinden kendilerine vazife devşiren çarpık zihniyetli örgütlerin kendi politik hesaplarıyla yapmaya çalıştıkları tam tersine Kürtlerin siyaseten çıkmaza sürüklenmesine sebep olmaktadır. Bundan dolayıdır ki bu ülkede yaşayan sorumluluk sahibi her birey kendi iradesine ipotek koymaya çalışan illegal yapılanmalara karşı açıkça tepki göstermekle sorumludur. Hele iş kanlı eylemlerin şehirlere kadar taşınmasına varmış ve sivil insanlar bir hiç uğruna ölüyorsa bu tepkinin bütün alanlarda gösterilmesi aciliyet arz eden bir konudur. Şimdi sivil toplum, siyasiler ve iş dünyasının bütün temsilcilerinin sesini yükseltme zamanıdır. Hep beraber bu ülkenin daha iyi yarınlara ulaşması için seferber olma vaktidir diyoruz ve sorumlu olan herkesi her türlü şiddete karşı sesimizi yükseltmeye davet ediyoruz.

Son olarak tekrar Kızıltepe, Sur ve Çınar’da hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet ve ailelerine de sabır diliyoruz.

Diyarbakır İslami STK’lar

HABERE YORUM KAT