1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Boğaziçi'nden ODTÜ’lü Müslüman Gençlere Destek!
Boğaziçi'nden ODTÜ’lü Müslüman Gençlere Destek!

Boğaziçi'nden ODTÜ’lü Müslüman Gençlere Destek!

ODTÜ’de sol-faşizmin saldırısına uğrayan Müslümanlara, Boğaziçi’nde düzenlenen eylemle destek geldi.

27 Mart 2015 Cuma 19:25A+A-

Erkam Beyazyüz / Haksöz Haber

ODTÜ Mescit Topluluğu tarafından ODTÜ Cami'inde düzenlenen, Muhammed Emin Yıldırım’ın konuk olduğu ‘Asrı Saadetten Günümüze Gençlik’ konulu program, kendinden menkul bir jandarma rolü ile hareket eden sol-sosyalist grupların saldırısına uğramıştı. Kendinden olmayan bütün gruplara karşı tahammülsüz davranmayı marifet bilen bu gruplara karşı bugün aralarında İstanbul, Marmara, Fatih Sultan Mehmet, İstanbul Teknik,  Yıldız Teknik, Şehir ve Galatasaray Üniversitelerinden Müslümanların da katıldığı protesto Boğaziçi Üniversitesi Müslümanlarının ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Özgür-Der Üniversite Gençliği, Genç Hareket, Genç Öncüler ve Anadolu Öğrenci Birliği’nin de protestoya destek verdiği görüldü.

Nafi Baba Cami'inde Cuma namazında bir araya gelen Müslüman Gençler, namazın kılınmasının ardından Boğaziçi Üniversitesinin Kuzey Yerleşkesine sloganlar ve tekbirler eşliğinde yürüdü. “Mü’minler Kardeştir” pankartı altında toplanan Müslüman Gençler adına Abdullah Kabaoğlu basın açıklamasını okudu. Tekbirler eşliğinde “Tevhid, Adalet, Özgürlük”, “İstanbul’dan ODTÜ’ye Kardeşlere Bin Selam” sloganların atıldığı eylemde ODTÜ Mescid Topluluğu tarafından gönderilen mektup Musab Erkuş tarafından okundu.

bogazici-20150327-01.jpg

bogazici-20150327-02.jpg

bogazici-20150327-03.jpg

bogazici-20150327-04.jpg

bogazici-20150327-05.jpg

bogazici-20150327-06.jpg

Basın bildirisinin tam metni:

Bismillahirrahmanirrahim. 

Elhamdulillahi rabbil alemin, essalatu vesselamu ala rasûlina Muhammedin ve alâ âlihi ve ashâbihi ecmain

Şüphesiz Allah adeleti, iyiliği, yakınlara yardımı emreder, kötülüğü, fenalığı, azgınlığı da yasaklar, o düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.

Kendisini ODTÜ’nün efendisi zanneden vandal zihniyete,

23 Mart Akşamı ODTÜ Mescid Topluluğu tarafindan organize edilen  "Asr-ı Saadet’ten Günümüze Gençlik” konulu konferansın düzenlendiği ODTÜ camisi bir grup öğrenci tarafından saldırıya uğramış ve konferans engellenmeye çalışılmıştır. Programı sabote etmeye çalışan grubun tehditlerine aldırmayan katılımcılar konferans bittikten sonra cami çıkışında bu grubun saldırılarına maruz kalmış ve can güvenliklerini sağlamak için camiden okulun sağladığı araçlarla uzaklaşmışlardir.

Saldırganlıkta sınır tanımayan sopalı ve bıçaklı grup ODTÜ içerisinde müslüman öğrenci faaliyetlerini barındırmayacaklarini iddia eden sloganlar atarak birçok müslüman öğrenciyi muhtelif yerlerde sıkıştırıp darp etmişlerdir.  Aynı grup olayın yaşandığı gün Çad’a su kuyusu açmak amacıyla hanımların  başında durduğu yardım standını da kaba kuvvete başvurarak  kaldırtmışlardır.

Arkadaşlar!

Karşımızda sözün kıymetini idrak edemeyen ve çağıracak bir davası olmayan bir grup saldırgandan başka kimse yok. Muhatabını tanıma derdi olmayan ve onları küresel medyanın zulmetmek için türettiği popüler kavramlarla mahkum etmeye çalışan dil, üniversitelerde ıslaha değil ancak ifsâda yol açmaktadır. Zulmunü kendisini sol fikriyâta yaslayarak tahkim etmeye çalışan bu jakoben yaklaşım üniversite kamuoyonun müşterek mekanı olan kampüsün gardiyanlığına soyunmakta ve kaba güç gösterilerine tevessül ederek kendisine yer açmaya çalışmaktadır. 

Kendisini bütün ODTÜ’nün hâkimi addeden ve bu sebeple yapılan etkinliklerin kendi izninden geçmesi gerektiği vehmine kapılan bu zihniyet, camiyi kuşatacak kadar ileri gitmiştir. Hiçbir kutsala saygı göstermeyecek kadar aşırı bir tavır içinde olan bu zihniyet, okulun kamusal alanının, hatta mescidlerin nasıl ve ne amaçla kullanılacağına karar verme cüretini kendilerinde görebilmektedirler.

Bu grupların kendilerini sürekli olarak “ilerici, bilimsever ve aydın” olarak nitelemeleri, yaptıkları taşkınlıklara beyhude bir meşruiyet sağlama çabasının bir ürünüdür. Yardım standına saldırmak, camide yapılan konferanı sabote etmeye kalkmak, temel insani hakları hiçe sayan bir zorbalıktır. Kendilerini uygarlığın bekçisi yakıştırması yapan saldırganlar, ancak ilkel zihinlerden beklenebilecek bir edayla, fişledikleri Müslümanları program sonrasında avlamaya çıkmışlardır.

Üniversitelerde özgürlük sloganını dilinden düşürmeyen bu gruplar, iddialarının tam aksi yöndeki hareketleriyle, ODTÜ’nün kamusal alanını ancak totaliter ve yaşanması imkânsız bir hale dönüştürmektedirler. Onların ortak yaşama ahlakından yoksun bu davranışları, uzun zamandır farklı gruplar arasındaki iletişim ortamını zarar vermektedir.

Müslümanların sosyolojik gerçekliğinden ve hatta kendi yaşadıkları coğrafyanın gerçekliklerinden bihaber olan bu grupların, Müslümanları küresel medya kuruluşlarının ürettikleri kategori ve söylemlerle kategorize etmeye kalkmaları gülünçtür. Bu zihniyetin taşıyıcısı olan gruplar, ODTÜ’de yaşanan olaylardan sonra yazdıkları bildiride Türkiye’deki cinayetleri ve farklı coğrafyalardaki birçok insanlık suçunu İslam dini ile özdeşleştirmeye çalışmaktadır. İdeolojik duruşların ve fikri mücadelelerin gerisinde olan bu saldırgan grupların, kendilerini öteki üzerinden kurmaktan ve zihinlerindeki nefreti kusmak için bir düşman üretmekten başka çareleri yoktur.

Bizi harekete geçiren ve tavrımızı göstermek zorunda bırakan şey, sadece ODTÜ’de karşılaştığımız bu hadsizlik değildir. Fikri tekamülün ancak doğru bildiğine davet etmek ve muhatabını ikna etmekle mümkün olabileceğine inanan öğrenciler olarak kamuoyuna davasını, fikrini sunmak yerine bulunduğu ortamın gardiyanlığına soyunmaya  kalkan bu zihniyete dur demek istiyor ve bütün görüşlerden grupları bu duruşa destek vermeye davet ediyoruz. Fikre ve söze kasteden bu hadsizliğe karşı durmak tüm kampüs bileşenlerinin boynunun borcudur!

ODTÜ’de fikir mücadelesi veren ve bunun için her türlü zorluğa göğüs geren Müslüman kardeşlerimize,  cumhuriyet tarihi boyunca zulüm görmüş bütün mustazaflara, ve zulme karşı direnen vicdanlı bir tavır alan bütün insanlara selam olsun! Selam olsun! Selam olsun!

HABERE YORUM KAT