1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. BM’nin Dağıttığı Battaniyelerden Kıyafet Yapılıyor!
BM’nin Dağıttığı Battaniyelerden Kıyafet Yapılıyor!

BM’nin Dağıttığı Battaniyelerden Kıyafet Yapılıyor!

Esed güçlerince kuşatma altında tutulan Hula kasabasında insanlar çektikleri yoksulluk nedeniyle Birleşmiş Milletler (BM) tarafından verilen battaniyeleri terzilere götürüp kıyafete dönüştürtüyor.

27 Aralık 2017 Çarşamba 15:35A+A-

Suriye’nin Humus kentinde bulunan Hula kasabası yıllardır Beşşar Esed’e bağlı güçler tarafından kuşatma altında tutuluyor.

Kasabada yaşayan insanlar kuşatma nedeniyle birçok eksikliğin yanında kıyafet sıkıntısı da çekiyor.

İnsanlar bu yüzden Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dağıtılan battaniyeleri terziye götürüp onların kıyafete dönüştürülmesini istiyor.

Kasabada bulunan bir terzi yaptıkları iş hakkında şunları söylüyor:

“Son yıllarda yaşam iyice zorlaştı. Halk artık yardım battaniyelerini getiriyor. Bazıları eldiven, diğerleri ceket ve pijama istiyor. Müşteriler gelip 2 Suriye Lirası (4 Dolar) ödüyor ve ceket, süveter ve pijama takımı alıyor. Çocuklarını da getiriyorlar. 5-6 Suriye Lirası’na (5-6 Dolar) tüm aile için kıyafet dikiyoruz.”

Kasaba sakini Ebu İbrahim ise yaşadıkları yoksulluğa dikkat çekiyor:

“Bize sarınıp uyuyalım diye battaniye veriyorlar. Ama onlar sadece gece yatarken işe yarıyor. Gündüz ne yapalım? İnsanların yakıt ya da herhangi başka bir şey alacak gücü yok. Onları hem gece hem gündüz kullanabilmek için cekete dönüştürmek zorundalar.”

BBC Türkçe tarafından konuyla ilgili hazırlanan videoyu ilgilerinize sunuyoruz:

HABERE YORUM KAT