1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. BMGK Kararını İhlal Eden Esed Rejimine Katar’dan Kınama
BMGK Kararını İhlal Eden Esed Rejimine Katar’dan Kınama

BMGK Kararını İhlal Eden Esed Rejimine Katar’dan Kınama

Katar, Beşşar Esed rejiminin Şam’ın Doğu Guta bölgesine yönelik saldırılarını sürdürerek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararını ihlal etmesini kınadı.

28 Şubat 2018 Çarşamba 17:02A+A-

AA’nın Katar’ın resmî ajansı QNA’ya dayandırdığı haberine göre, başkent Doha’da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında Beşşar Esed rejiminin, Doğu Guta’ya yönelik saldırıları sürdürmesine ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden (BMGK) cumartesi günü çıkan 2401 sayılı ateşkes kararını ihlal etmesine tepki gösterildi.

Uluslararası toplumdan BMGK kararının uygulanması, insani dramın önüne geçilmesi ve rejimin meydan okumalarının kesin bir şekilde önlenmesi için ciddiyetle çalışmasını ve gerekli tüm önlemleri almasını talep eden Katar hükümeti, söz konusu kararın uygulanmaması durumunda daha çok masumun kanının akacağı uyarısında bulundu.

ABD’nin Büyükelçiliği Kudüs’e Taşıma Kararı

Öte yandan, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini 14 Mayıs’ta Kudüs’e taşıma kararını kabul etmediğini aktaran Bakanlar Kurulu, bunun uluslararası kanunlara aykırı olduğunu, bölgede gerginliği arttıracağını ve barış görüşmelerini canlandıracak girişimler önünde engel teşkil edeceğini kaydetti.

Katar hükümeti, ABD’nin söz konusu kararını uygulamaktan vazgeçmesini umduğunu ifade etti.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT