1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. BM'den Türkiye'nin Halep Teklifine Destek
BM'den Türkiye'nin Halep Teklifine Destek

BM'den Türkiye'nin Halep Teklifine Destek

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Laerke, Türkiye'nin Halep'e insani yardım ulaştırılması için uluslararası bir konvoy oluşturulması teklifini desteklediklerini söyledi.

19 Ekim 2016 Çarşamba 17:30A+A-

Lozan'da yapılan Suriye toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Halep'e insani yardım ulaştırılması için uluslararası bir konvoyun oluşturulması teklifini prensip olarak desteklediklerinin altını çizen Laerke, son dönemde Suriye'de BM yardım konvoylarının hareketlerinin kısıtlandığına dikkat çekti.

"Teklifi memnuniyetle karşılıyoruz"

Laerke, BM dışında Suriye'de başka kuruluşların da insani yardım faaliyetleri yaptığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"En önemli husus, Suriye'nin doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi yani tamamında insani yardım ihtiyacı devasa boyutlara ulaşmış durumda. Tahminimize göre Suriye'de 13 buçuk milyon kişi insani yardıma muhtaç. Bu yüzden, mantıksal ve sağduyulu baktığınız zaman insani yardımların ulaştırılabilmesi için her türlü gayreti destekliyoruz. Dolayısıyla bu teklifi de memnuniyetle karşılıyoruz."

Geçtiğimiz ay Halep'e insani yardım götüren Suriye Kızılayı ve BM konvoyuna yapılan saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini aktaran Laerke, "Böyle birşeyin Suriye veya başka bir yerde yapılması asla kabul edilemez." şeklinde konuştu.

Suriye'de devam eden çatışmaların insani yardım konvoylarının hareket etmesini zorlaştırdığını ifade eden Laerke, can güvenliği sağlanmadan ve gerekli güvenceler alınmadan BM konvoylarının hareket edemediğine dikkat çekti.

AA 

 

HABERE YORUM KAT